2006-06-03 10:30:29• hírek • Szatmár.ro

A családi Opel Corsa

Az új, ötajtós Corsával tovább nő az Opel-család ifjú nemzedéke.

Az új, ötajtós Corsával tovább nő az Opel-család ifjú nemzedéke. Az autó jelentősen különbözik a háromajtóstól, akárcsak az Astra az Astra GTC-től. Miközben a kupészerű háromajtós Corsa hangsúlyosan sportos jelenség, az újdonság teljes értékű családi autó.

 Önálló személyiségként megörökölte „bátyjától” annak tágasságát, agilis futóművét, észrevehetően jó minőségét, sőt mindezeket megfejeli egy rafinált világújdonsággal, az integrált „FlexFix“ lökhárító-csomagtartóval. A hátsó lökhárítóba rejtett csomagtartóval ismét – a Zafira „Flex7“ ülésrendszere után – a flexibilis megoldások éllovasának bizonyul az Opel. Használaton kívül a „FlexFix“ láthatatlanná válik, és ehhez nem kell alkatrészeket leszerelni, körülményesen tárolni.

 

Design: Barátságos jelleg, atlétikus körvonalakkal; stabilan áll nagy kerekein és széles gumiabroncsain (alap: 185); méretei megnőttek (hosszúság 3999 mm, + 183 mm / szélesség 1707, + 61 mm / magasság 1.494, + 52 mm), utastere tágas; lakályos enteriőr, az izgató vöröstől az előkelő zongora-feketéig terjedő színskálával – modelltől és igénytől függően; panoráma üvegtető.

Futómű/motorok: Újonnan fejlesztett agilis futómű; szükség esetén négy kerékre ható ESP; kanyarfékes ABS; háromféle benzinmotor és kétféle közös nyomócsöves turbódízel: 1,0-1,4 liter, 60-90 LE; hamarosan lesz 1.7 CDTI is, 125 lóerővel és széria koromszűrővel; öt- vagy hatfokozatú manuális sebességváltó; Easytronic vagy automata is kapható.

Innovációk: Rafinált szabadidős ötletek, mint a páratlan „FlexFix“ integrált lökhárító-csomagtartó (hasonlít a 2004-es „Trixx“ Opel-koncepcióautóéhoz), fiókként húzható ki a fenéklemez alól, két biciklit hordozhat, és használaton kívül láthatatlan; kétféle magasságba állítható, stabil „DualFloor“ csomagtér-padló, amellyel vízszintesen meg lehet osztani a poggyásztartót (térfogat: 285-1100 liter), vagy az első üléstámlákig nyúló, sík padlót lehet kialakítani; helytakarékosan elpakolható poggyászfedél – továbbá ügyes apróságok, mint a fűthető kormánykerék vagy a halogén kanyarfényszóró.

A három- és az ötajtós új Corsa világbemutatójának színhelye a Brit Nemzetközi Autókiállítás (július 20-30.) Londonban; az autó októbertől kapható, de már július 18.-tól megrendelhető.

www.opel.hu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: