2015-06-15 17:45:04• hírek • Szatmár.ro

Van-e jó választás az üresen maradt alpolgármesteri szék ügyében?

A elmúlt héten derült ki: Marcela Papici eddigi alpolgármester kórházmenedzsernek áll, az RMDSZ-nek pedig felajánlották az alpolgármesteri széket - ezzel komoly dilemma elé állítva a megyei és városi szervezet vezetőségét. A legfontosabb kérdés az, hogy érdemes-e 10 hónapra valakit alpolgármesternek megtenni?

Az alpolgármesteri szék elfogadása vagy elutasítása igen megosztja a szatmári közösséget, erről tanúskodnak az ezzel kapcsolatos Facebook-hozzászólások és kommentárok is. Tény, hogy vannak, akik támogatnák és vannak, akik ellenzik a bársonyszék elfogadását.

"Rengeteg tényezőt kell figyelembe vennünk a döntéshozásnál" - mondta el a Szatmár.ro-nak Kereskényi Gábor, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke. Mint kiderült, a keddi nap folyamán az elnök Szatmárnémeti Városi Tanácsának RMDSZ-frakciójával konzultál, a hét folyamán pedig az RMDSZ helyi szervezetének a választmánya is összeül, hogy döntsön az ügyben.

Akik az alpolgármesteri szék melett vannak, azok főként arra hivatkoznak, hogy nem ártana, ha kerülne egy magyar személy a városvezetésbe. Az ellenzők ugyan ezt nem tagadják, viszont felteszik a kérdést: érdemes-e a közelgő választások miatt a tisztséget odaadni valakinek kevesebb mint egy évre, ezzel pedig a városvezetés mellé állni -  megszűntetve a komoly ellenzéki szerepet, egyetértést mutatva a városvezetés eddigi munkájával.

Egyébként a város akár egy alpolgármesterrel is működhet a következő helyhatósági választásokig. Míg a közigazgatási törvény határidőt szab a polgármesteri tisztség betöltésére, addig az alpolgármesteri hely elfoglalására nem vonatkozik ilyen előírás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: