2010-05-29 13:26:38• hírek • MTI/AFP

A chilei Bravo sem elégedett az új labdával

Julio Cesarhoz, a brazilok kapusához hasonlóan Claudio Bravo, a chileiek hálóőre sincs kibékülve azzal az új fejlesztésű labdával, amelyet a június 11-én kezdődő, dél-afrikai futball-világbajnokság mérkőzésein használnak majd.

"Ez egy speciális labda, azért készült, hogy bonyolítsa a kapusok életét, még több hibát kövessenek el, ezáltal több gól legyen" - nyilatkozott a sajtónak a chileiek 27 éves csapatkapitánya. - Nagyon gyorsan és követhetetlenül száll, nehéz megfogni. Strandröplabdához hasonlít."

A Real Sociedad alkalmazásában álló kapus szerint különleges anyaga miatt nedves, esős időben lehetetlen elkapni a játékszert.
"Manapság egyre nehezebb a kapusok dolga a labdák miatt. Különös módon szállnak, bizarr dolgokat művelnek magaslaton és tengerszinten egyaránt" - tette hozzá.

Az adidas labdája a Jubilani nevet kapta, és fejlesztői szerint új technológiák alkalmazásával a dél-afrikai időjárási viszonyokat figyelembe véve alakították ki, különleges stabilitásra és optimális kontrollra törekedve. A chilei válogatott - akárcsak a többi vb-résztvevő - erről a helyszínen gyűjthet majd alaposabb tapasztalatokat. A dél-amerikaiak a svájciakkal, a hondurasiakkal és a spanyolokkal mérkőznek a H csoportban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: