2009-04-29 15:15:02• hírek • Szatmar.ro

A cél továbbra is a bennmaradás

A jégkorong-világbajnokság felénél Magyarország ott tart, mint az elején: a bennmaradásért küzd.

A magyar férfi jégkorong-válogatott hetven év távollét után jutott ki ismét a jégkorong elitjét felsorakoztató A divíziós világbajnokságra, ahol egyértelmű célkitűzése a bennmaradás volt.

A torna feléhez közeledve három dolgot nyugton elmondhatunk: egyrészt a magyar szurkolótábor minden egyes meccsen fergeteges hangulatot teremt a sportcsarnokban, amit még a kanadai játékosok is megdicsértek. Másrészt, a magyar válogatott szívós és hősies védekezésével komoly gondot okozott mind a 2002-es világbajnok Szlovákiának, mint a világranglista kilencedik Fehéroroszországnak (Kanada egy másik dimenzió). Harmadrészt, Ocskay Gábor, akinek tiszteletére minden sisakon ott van a 19-es szám (ez volt a mezszáma), büszke lehet csapatára.

 

A magyar csapat a szlovákok ellen debütált és mindössze 13 másodperc hiányzott egy bravúros döntetlenhez. Az első harmadban Ruzicka góljára a szünet után Holéczy válaszolt, ám a játékrész végén Bartecko és Hossa két gyors góllal előnyhöz juttatta Szlovákiát. A magyar csapat nem tört meg, Peterdi és Sille ismét egyenlített. Aztán 13 másodperccel a vége előtt jött ismét Bartecko...

A második meccsen a 24-szeres világbajnok, tavalyi döntős Kanada egyszerűen nem volt egy súlycsoportban a magyar csapattal (de ezzel nem csak mi vagyunk így a tornán), a meccs legfontosabb pillanata mégis az volt, amikor a 0-9 ellenére zúgott a „Szép volt, fiúk!"

Az utolsó csoportmeccsen Fehéroroszország is gyorsan előnyt szerzett, de a magyar csapatot az ilyesmi nem rázza meg, a második harmadban Peterdi egyenlített. Arra azonban még nem találták meg a fiúk a választ, mit lehet lépni az utolsó percekben kapott gólokra, ezúttal kettős is volt.

Hatalmas küzdelem minden egyes pakkért

A folytatásban Magyarország Zürichből átköltözik Bernbe, hogy az alsóházban kiharcolja a bennmaradást. Egyik ellenfele Németország lesz, másik vélhetően Ausztria, míg a D csoportban a pont nélkül álló Norvégia és Dánia egymással meccsel szerdán, a vesztes az alsóházban folytatja.

És végül ejtsünk néhány szót Németországról. Hogy miért? Goethe utódai favoritként léptek pályára Franciaország ellen, ám meglepetésre (?) vereséget szenvedtek, így az alsóházban folytatják. Mivel a következő világbajnokságnak ők adnak otthont, így semmiképp nem eshetnek ki. Ez azt jelenti Magyarország számára, hogy meg kell csípje a másik bennmaradó helyet, ami pokolian nehéz lesz.

De Pat Cortina szövetségi kapitány a vb. előtt megmondta, játékosainak a torna második felében kell csúcsformában lenniük.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: