2015-03-18 18:08:18• hírek • Kocsis Zoltán

A cél teljesítve: felsőházi rájátszásban az Olimpia

Azzal a tudattal lépett pályára szerda délután az Olimpia csapata, hogy egy győzelem esetén biztosan teljesíti a szezon elején kitűzött célt: bejut a felsőházi rájátszásba. Csakhogy ellenfele nem akárki volt, hanem a listavezető Temesvári Poli. Az első félidő dominanciája után összességében igazságos döntetlen született - más kérdés, hogy ez is elég volt a szezoncél eléréséhez.

Némi meglepetésre az első félidőben az Olimpia egyértelműen fölényben játszott a listavezetővel szemben, ami a gólszerzési lehetőségeken is megmutatkozott. Amíg a vendégek Elek Róbert távoli lövésén és Cristian Boldea gyengécske fejesén kívül sok mindent nem tudott felmutatni, addig az Olimpia akár több gólt is szerezhetett volna. Először a 8. percben, amikor egy szöglet után Heil Walter fejese centikkel kerülte el a kaput. Majd tíz perccel később, amikor Adrian Salageanu 30 méteres szabadrúgása után a kapufán csattant a labda, a kipattanót pedig Ciprian Selagea a kapu fölé fejelte. Újabb két perccel később újabb Salageanu szabadrúgás után védett nagyot Eduard Pap.

A második félidő már kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, amely során sokkal inkább a mezőnyjáték és a fizikai küzdelem dominált, mintsem a kapukra veszélyes játék. A korábbi 23-szoros válogatott Ovidiu Petre távoli lövése okozott először komolyabb gondot Iulian Anca-Tripnek. A 76. percben aztán meghűlt a vér a hazai szurkolókban, amikor Henrique közeli lövését csak egy elfekvő védő blokkolta, majd a kipattanót Elek Anca-Tripbe lőtte.

Ezzel el is lőtte puskaporát mindkét csapat, a hátralévő időben Salageanu kiállítása és a bírói stáb ítéletei borzolták a kedélyeket - főleg, hogy a hazaiak két büntetőt is számon kértek. Többé-kevésbé jogosan...

Olimpia - Poli Timisoara

A meccs utáni sajtótájékoztatón Dan Alexa elmondta, hasonlóan agresszív, szervezett és végig küzdő Olimpiára számított. „Gratulálok a szatmáriaknak, hisz az Olimpia kétségtelenül a csoport egyik legjobb, legagresszívabb csapata. Ez az agresszivitás tetszik nekem", jelentette ki. „Ugyanakkor az Olimpiát nagyon jó játékosok alkotják, mint például Salageanu, akinek pontrúgásai révén sokszor nehézségeket okoztak nekünk. A szünet után aztán kiegyenlítetté tettük a meccset", tette hozzá a korábbi négyszeres válogatott középpályás.

Csík Tibor kiemelte, hogy az Olimpiának sikerült elérnie a céljait, bejutott a felsőházi rájátszásba. „Szerintem bizonyítottuk, hogy a két csapat között nincs 13 pont különbség. Biztos vagyok benne, hogy a csapat képes előrébb lépni a 6. helyről. Ez lesz a célunk a rájátszásban", mondta. Salageanu bocsánatot kért a kiállításáért, majd élesen bírálta a bíráskodást.

„Az Olt ellen eltiltás miatt nem játszat Salageanu és Iuhas, ezzel együtt győzni akarunk akkor is is", vetítette előre a szombati hazai meccset Csík.

Mivel szerdán a Ramnicu Valcea 1-0-ra kikapott Karánsebesen, így a Temesvár elleni egy pont azt jelenti, hogy az Olimpia előnye négy pontra nőtt - márpedig a Valceának már csak egy meccse van hátra.

Olimpia - Temesvári Poli 0-0
Az Olimpia összetétele
: Anca-Trip - D. Muntean, Fl. Mureşan, Heil, Iuhas (cpt.) - Villand, Onicaş - R. Rus (86. Faur), Selagea, Sălăgeanu - Mărkuş (62.  Feier )

További eredmények:
FC Olt Slatina - Bihar FC 2-0
gólok: Gligor (52.), Capatina (90.)

Tatrang - Resicabánya 0-0

Karánsebes - Ramnicu Valcea 1-0
gól: Dinu (5.)

A rájátszásbeli részvételt ünnepli az Olimpia

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: