2019-08-03 07:32:48• hírek • Agerpres/MTI

A caracali gyilkos vallomását igazolták a DNS-teszt eredményei

Az országos igazságügyi orvostani intézet (INML) eredményei azt mutatják, hogy a DNS tesztek szerint 99 százalék az esélye annak, hogy a Gheorghe Dincă házában talált csontok az Alexandra Măceşanué legyenek – közölték az Agerpres hírügynökséggel igazságügyi források.

Az Agerpres által közölt adatok egybevágnak a caracali gyilkos vallomásával, a 66 éves férfi ugyanis már múlt vasárnap beismerte, megerőszakolta, megölte és elégette a 15 éves lányt. Ugyanakkor azt is nyilatkozta, hogy kiontotta egy második lány, Luiza Melencu életét is, akinek holttestének hollétét nem sikerült megállapítaniuk a nyomozóknak.


A férfi egyébként először tagadta, hogy bárkinek kioltotta volna az életét, azonban a hatóságok több bizonyítékot találtak ellene. Először megkapták azt a telefont, amelyről a 15 éves lány csütörtök délelőtt többször hiába kért segítséget, mivel a rendőrök csak 19 órával később érkeztek meg abba a házba, ahol feltételezhetően fogva tartotta a lányt. Áprilisban ugyanarról a környékről egy másik 18 éves lánynak is nyoma veszett kísértetiesen hasonló módon, mindketten autóstoppoltak, így ültek be a férfi autójába.


Az ügyészség múlt vasárnap közölte, hogy a nyomozásnak nincs vége, hiszen a férfi házának mintegy 2500 négyzetméteres udvarán számos roncsautó alkatrész és egyéb hulladék található, ami megnehezíti a bizonyítékok gyűjtését. Azzal is számolnak, hogy a férfi nemcsak a háza környékén próbálta elrejteni a holttestek maradványait.


A férfi korábban autószervizt működtetett, és taxisofőrként is dolgozott. Felesége és gyermeke Olaszországban él, így már jó ideje egyedül volt. A román média szerint korábban a férfit kitiltották Olaszországból szexuális bűncselekmény elkövetése miatt. Az ügy nagy felháborodást váltott ki Romániában, főleg a hatóságok mulasztása dühítette fel az embereket, hiszen a 15 éves lány háromszor is felhívta a segélyhívó számot, elég sok információt megadott arról a helyről, ahol fogva tartották.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: