2009-04-10 13:35:50• hírek • Szatmár.ro

A búzaszem és a halál

„Eljött az óra, amikor megdicsőül az Emberfia. Bizony, bizony mondom néktek, ha a búzaszem nem esik a földbe és nem hal meg, egymaga marad, de ha meghal sokszoros termést hoz." Jn 12, 24.

Jézus egész földi élete egyetlen folyamatos szenvedés volt. Kezdődött a testetöltéssel, amikor otthagyta a mennyei dicsőséget, mert csak így lehetett rajtunk segíteni, magára vette a mi emberi természetünket, testünket, annak minden nyomorúságával együtt. Aztán folytatódott azzal, hogy mindvégig körülvette Őt valami egészen felfokozott kicsinyesség, értetlenség, gyanakvás, rosszhiszeműség, irigység, féltékenység, gáncsoskodás, hitetlenség. Egész végig ellenszélben végezte a megváltás munkáját.

 

Nagypénteken pedig ismerjük a Bibliából, hogy milyen iszonyatos fizikai szenvedéseket vállalt a kereszthalál kapcsán. Azt pedig elképzelni sem tudjuk, hogy mit jelenthetett az, hogy mindannyiunk, minden bűnének az Isten igazsága szerinti ítéletét magára vállalta Ő, aki soha bűnt nem ismert és nem cselekedett.

Pál apostol így írja le: "Ő, aki bűnt nem ismert, bűnné lett érettünk." (2Kor 5,21). Felfogni sem tudjuk, hogy ez mit jelenthetett neki,

De a szeretetet nem lehet megölni! Egy testet keresztre lehet feszíteni, de Istent, aki a Szeretet, nem lehet megölni. Az újra és újra testet ölt. Általunk, általad, általam, az újra és újra megjelenik valahol, mert a Jézus-i szeretet az megölhetetlen. A Szeretetbe nem lehet szöget verni, csak a tenyerünkbe, a szívünkbe lehet, de a szeretet él. Mindent túlél!

Micsoda titkot hirdet Pál, amikor azt mondja, hogy a szeretet örökre megmarad! Legnagyobb a hit, remény, szeretet, és megmarad a szeretet.

Belőlünk annyi marad meg, amennyi bennünk a jézusi szeretet. Mindent elmos a halál, annyi megy át, annyi megy haza, annyi robban bele a nagy végtelen szeretet egészébe, amennyi bennünk a belőle való szeretet. Az él, és míg bennünk él itt ezen a földön, újra és újra testet ölt, megjelenik.

Mire lehull a fáról a levél

a barázdában már a búza él.

Csirája mozdul egy szép napon

beteríti a mezőt gazdagon.

Az országúton, gépkocsin s gyalog

suhanó és ballagó utasok

amerre járnak véges-végig

a más vetésit hogy becézik.

A szegény ember is megél.

Nézzétek ring a búza,

s lesz kenyér.

Nem az övé, nem az enyém,

de mindenkinek ő a remény.

Azért szeretjük s várjuk remegve

a jó hópaplant a hideg telekre,

azért örvendeznek az emberek,

ha a májusi eső megered

és nő a búza, nő

és nincs irigye

ki magát jobbnak, többnek higgye.

Míg minden szeme csűrbe nem kerül

senki nem néz rá szeretetlenül.

Ő az áldás és a megáldott,

ki élteti ezt az éhes világot,

akit szeret mindig mindenki,

szeretnék búza lenni!

Igen, szeretnék búza lenni, Isten búzája, hogy megteremjük a harminc-hatvan-százannyit, az élő Jézus dicsőségére!

Uram, szeretnék búza lenni és csirába szökkenni, és másokat éltetni, és ha majd elvettetünk, hadd nőjön ki szívünk felett az élet. Mert egyszer hallottunk Rólad és elmondtuk, hogy Te élsz, ahogy elmondta Mária, és ahogy elmondták a tanítványok és szívtől szívig szállt az üzenet: Jézus él! És Jézus éltet! Jézus ma is él. És csak Jézus éltet ma is. Túl életen és halálon és csillagokon és világokon éltet, mert Ő az élet, és belőle fakad az élet most is igazán és valóságosan.

Köszönjük Életnek Élete, Te csodálatos elvetett búzaszem, hogy élsz és magadhoz vonzói bennünket, hiszen mi vagyunk a Te termésed kétezer év után.

És hadd mondjuk mi is, hadd mutassuk be mi is a Te életed a sok szomorú, elesett, és élettelen életek számára.

Uram, hadd tudjuk megélni és átélni, hogy a halál csak átmenet az Élet felé és a halálból átmegy az élet életekbe. Cselekedd meg velünk ezt a titkot és misztériumot Uram, a Te Szentlelked által, könyörögve kérünk, hogy békésebb, emberibb, szebb legyen ez a föld.

Ámen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: