2019-06-26 05:20:36• hírek • közlemény

A bürokrácia útvesztőiben veszett el a Sport Hotel ügye – de van remény

Magyar Lóránd választ kapott az Ifjúsági és Sportminisztériumtól: egy aláírás hiányzott, hogy a Sport Hotel a polgármesteri hivatalhoz kerüljön.

A Szatmárnémeti városközpontja közelében található, üresen álló ingatlan, az egykori Sport Hotel ügyében már többször fordult az Ifjúsági és Sportminisztériumhoz Magyar Lóránd parlamenti képviselő. Az ingatlant ugyanis a polgármesteri hivatal hasznosítani szeretné, amennyiben használatba kapná. Sportolók elszállásolására alkalmas hotelt üzemeltetnének, ezzel olcsón megoldva a szatmári csapatokban játszó idegenlégiósok, valamint a versenyekre érkezők elszállásolását.  
 

A parlamenti képviselő legutóbbi, az épület átadására vonatkozó kérdésére meglepő és egyben dühítő válasz érkezett: mint kiderült, a felelős minisztérium megtette a megfelelő lépéseket annak érdekében, hogy végre-valahára megkaphassa a város a jobb sorsra érdemes ingatlant, ám a procedúra befejezéséhez egy igazságügyminisztériumi aláírás, majd egy kormányhatározat hiányzott. Ám időközben lecserélték Tudorel Toader minisztert Ana Birchallra, a Sport Hotel átadásának az ügye leállt. Most újra kell kezdeni a procedúrát, újra szükség aláírások sorára, hogy az utolsó lépésként kormányhatározat mondja ki: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala megkapja az épületet.
 

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy hamar túl legyünk az új procedúrán, és számunkra, szatmáriak számára pozitív kimenetelű legyen az ügy, mert nagyon hasznos lenne az épület újra üzembe helyezése” – mondja Magyar Lóránd.
 

Az Ifjúsági és Sportminisztérium már többször kijelentette, hogy nincs pénze a Szatmárnémetiben található épületei többségének a modernizálására. A polgármesteri hivatal pedig jelezte, hogy tervei lennének az épületekkel, csak épp nem kapták meg ezeket.

 

A Sport Hotel évek óta üresen áll, az Iskolai Táborok már jó ideje nem működik táborhelyként. A Csipler Sándor Vívótermet a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal EU-s alapokból újította volna fel, amennyiben megkapja az épületet, de a minisztérium nem engedte ki a kezéből, így ott maradnak az áldatlan állapotok – pedig a Román Vívószövetség áldását adta arra, hogy Párbajtőr Olimpiai Központ jöjjön létre a megyeközpontban.   

 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: