2018-06-16 20:18:47• hírek • MTI

A büntetők meccsén a franciák nehezen verték meg az ausztrálokat

A két éve Eb-ezüstérmes francia válogatott 2-1-nyert az ausztrálok ellen szombaton a labdarúgó-világbajnokság C csoportjában, Kazanyban.    A második félidőben két tizenegyesből esett egy-egy gól négy percen belül, majd Paul Pogba döntötte el a mérkőzést. A C csoport másik meccsén Peru helyzetek tömkelegét hagyta ki, Dánia pedig büntetett.

 

Nagy lendülettel kezdett a francia válogatott, pár perc alatt többször eljutott ellenfele kapujáig, akadt védeni valója Ryannek. Negyedóra után némileg kijött a szorításból az ausztrál csapat, de veszélyt csak akkor tudott kialakítani, amikor egy szabadrúgás után Tolisso lábáról a saját kapuja bal alsó sarka felé tartott a labda. Lloris azonban gyorsan reagált, nagyot vetődve mentett. A folytatásban is a franciák irányítottak, az ausztrálok viszont ekkor már jobban szűrték a támadásaikat, melyek így többnyire a 16-os környékén értek véget.
    

Griezmann a jobb szélen kezdett, Dembélé a balon, és Mbappé - aki 19 és fél évével a vb-k történetének legfiatalabb francia résztvevője - volt a középcsatár, de a felállás menet közben többször változott, a francia támadók sűrűn váltogatták pozíciójukat. Igaz, ezzel sem tudták nagyon megzavarni az ausztrálokat.
    

Az első félidőben kiegyenlített volt a labdabirtoklás, de többet lőttek kapura a franciák.

FIFA World Cup

FIFA World Cup added a new photo - with Ousmane Dembélé and 3 others at Kazan Arena.


    

Az ausztrálok ugyanakkor szervezetten és keményen játszottak a második félidőben is, így nagy erőbedobásra késztették ellenfelüket. A büntetőkből esett gyors gólváltás után Paul Pogba labdája éppen a gólvonal mögé pattant, ezzel a franciák kerültek másodszor is előnybe. A hajrában továbbra is nagy akarással küzdöttek az ausztrálok, de nem voltak elég kombinatívak a támadások szervezésében. Pályára lépett az Mbappéhoz hasonlóan 19 éves, de nála bő két héttel később született Daniel Arzani, az oroszországi világbajnokság legfiatalabb játékosa is - aki múlt szombaton betalált a magyarok elleni felkészülési találkozón -, érdemben azonban nem tudott hozzátenni csapata teljesítményéhez a neki jutott pár percben.
    

Didier Deschamps, a franciák szakvezetője a FIFA TV-nek adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, nem volt egyszerű feladat, de az a fontos, hogy győzelemmel kezdték a tornát.
    

"Nem mondom, hogy elégséges, amit nyújtottunk, de az ausztrálok nagyon komoly, nehéz feladat elé állítottak minket" - fogalmazott. Kifejtette, a ritmusváltás hiányzott együtteséből. - "Nem voltunk eléggé határozottak, és nem voltunk eléggé veszélyesek, ez tény. A támadásépítésünk sem volt megfelelő, nem voltunk eléggé határozottak, többet kellett volna előrefelé játszanunk."
    

Leszögezte, ezen a találkozón szenvedtek, kevesebb lehetőségük adódott a reméltnél, ám képesek ennél lényegesen jobb játékra is.

 

FIFA World Cup

FIFA World Cup added a new photo - with Selección Peruana - FPF and Herrelandsholdet in Saransk.

 

A C csoport másik meccsén a dán győzelemmel megszakadt Peru 2016 novembere óta tartó veretlenségi sorozata, amely 15 mérkőzésből állt.

 

A mérkőzés elején a lendületesebb peruiak harcoltak ki mezőnyfölényt, de húsz percet követően a dánok átvették az irányítást. Veszélyes gólhelyzetet azonban egyik csapat sem tudott kidolgozni - távolról próbálkoztak csupán -, leginkább azért, mert a támadósorok mindig létszámhátrányban voltak a védelmekkel szemben. A 44. percben a dán tizenhatoson belül Poulsen elhúzta a cselező Cueva lábát, de Bakary Papa Gassama nem látott szabálytalanságot. Bő egy perccel később azonban a gambiai játékvezető - miután a videobírós kollégák jeleztek - mégis megállította a játékot, majd büntetőt ítélt. A sértett Cueva erőből magasan a kapu fölé lőtte a labdát.


    

A szünet után mindkét oldalon a kontrákban bíztak, a dánok az 59. percben Poulsen révén értékesítettek is egyet. A peruiak hátrányba kerülve óriási nyomás alá helyezték ellenfelüket, a hatékonyság érdekében pedig beállt elsőszámú, ám ezúttal csak a cserék közé jelölt támadójuk, Paolo Guerrero, valamint az addigi egycsatáros játékról áttértek a kétékes felállásra. A dél-amerikaiak beszorították ellenfelüket a saját térfelére, a dán kapu előtt pedig többször veszélyes helyzet alakult ki. A bravúrt is bemutató Schmeichel kapussal az élen azonban a jól záró dán védelem valamelyik tagja mindig tisztázott, így az európai együttes megőrizte minimális előnyét a lefújásig.

C csoport:
Franciaország
– Ausztrália 2-1
gólok: Griezmann (58., 11-es), Pogba (81.) illetve Jedinak (62., 11-es)

Dánia – Peru 1-0
gól: Poulsen (59.)
A csoport állása: 1. Franciaország 3 pont (2-1), 2. Dánia 3p (1-0), 3. Ausztrália 0p (1-2), 4. Peru 0p (0-1)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: