2010-07-05 13:49:14• hírek • Szatmár.ro

A bukott diákok zöme óvott

Az idei érettségire összesen 3513-an iratkoztak be, 1023 diáknak pedig nem sikerült átmenő hatos osztályzatot elérnie, illetve megbukott valamelyik vizsgán.

Az idei érettségire összesen 3513-an iratkoztak be, azonban közülük nem mindenki ment el a vizsgákra, 142-en hiányoztak. Az írásbeli dolgozatok során egyetlen diákot zártak ki, mert puskázni próbált.

A 3371 megjelent diák közül 2347-nek sikerültek a vizsgái, és 1023 diák nem tudta megszerezni az átmenéshez szükséges 6-os átlagot. A többiek zöme 7-es és 8,99-es átlagjeggyel zárta az érettségijét, ami szintén gyengébb eredmény az előző évekhez képest.

Ezzel az eredménnyel országos viszonylatban Szatmár megyében az átlag közepesnek mondható, az átmenési arány 69,62 százalékos az óvások előtt.

Az eredmények kifüggesztésének napján, azaz még vasárnap délután 4 és este 8 óra között sokan be is nyújtották óvásukat - azok, akik nem voltak megelégedve valamelyik írásbelire kapott jegyükkel.

Mariana Brumboiu, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség szóvivője elmondta, hogy a bukott diákok zöme óvást nyújtott be, 758-an kérték a dolgozatuk újrajavítását. Az óvásokat július 6-7.-én, azaz ma és holnap bírálják el, a 2009/2010-es tanév első érettségijének végső eredményeit pedig július 8-án, csütörtökön teszik közzé.


Érettségi eredmények - a megszokottnál többen kaptak szomorú hírt
Érettségi eredmények - a megszokottnál többen kaptak szomorú hírt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: