2020-04-27 12:00:42• hírek • MTI

A brit posta születésnapi bélyegzővel köszönti a százéves adománygyűjtő veteránt

Fotó: The Royal Mail hivatalos Facebook-oldal
Fotó: The Royal Mail hivatalos Facebook-oldal

Thomas Moore kapitány csütörtökön tölti be századik évét. A brit veteránt - aki 29 millió fontot gyűjtött a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) számára - azzal ünnepli a Királyi Posta, hogy péntekig minden levelet születésnapi köszöntésével bélyegeznek le.

"Boldog 100. születésnapot Thomas Moore kapitánynak, az NHS adománygyűjtő hősének 2020. április 30-án" - idézte a BBC News a bélyegző feliratát. A háborús veterán születésnapja előtt határozta el, hogy száz kört tesz meg bedfordshire-i házának kertjében, hogy ezzel a teljesítménnyel ösztönözze adakozásra a briteket a koronavírus-járvány élvonalában küzdő egészségügyi dolgozók számára. Az egykori katona eredetileg ezer fontot akart gyűjteni, de ezt a célt már az első nap túlszárnyalta, és jelenleg már 29 millió fontnál tart az adománygyűjtés. Közben Moore, aki csak járókerettel tud sétálni, kétszáz körre bővítette vállalását.


 David Gold, a Királyi Posta közönségszolgálatának igazgatója hangsúlyozta, hogy Thomas Moore kapitányt szívébe fogadta a világ rendkívüli teljesítményéért, és a posta számára megtiszteltetés, hogy ezzel a különleges bélyegzővel köszöntheti. A veterán születésnapjára rengeteg üdvözlőlap érkezik a világ minden tájáról. Eddig már több mint százezer lapot továbbítottak, és a születésnapig további több ezer várható. Az üdvözleteket abban az iskolában állítják majd ki, ahová Tom kapitány unokája jár.


 A veterán duettje, amit Michael Ball-lal együtt énekelt el, közben a brit slágerlista élére ugrott. A You'll Never Walk Alone feldolgozását 82 ezer példányban adták el, s a bevétel szintén a brit egészségügyi szolgálatot támogatja. Tom kapitány lett az első százéves, aki a zenei toplista élére került.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: