2014-01-06 10:57:45• hírek • MTI

A brit média egyetlen új román munkavállalóról tud

Fotó: David Parker
Fotó: David Parker

A brit média a román és a bolgár munkavállalók tömeges bevándorlását jósolta még azelőtt, hogy január 1-jén számukra is megnyílt a szigetország munkaerőpiaca, mégis e két országból eddig mindössze egyetlen új vendégmunkásról tudni; a 30 éves román Victor Spirescu azonnal országos hírnévre tett szert a vele készített interjúknak és a televíziós képeknek köszönhetően.

Spirescut nagy meglepetésére tengernyi kamera és két parlamenti képviselő fogadta a Londontól északra lévő Luton repülőterén, miután leszállt a Marosvásárhelyről érkező járat. Azért csak rá figyeltek, mert ő volt az egyetlen, aki először lépett be Nagy-Britanniába, a többi utas nagy része már régebb óta az országban él.

"Nem azért jöttem, hogy kifosszam az országukat, hanem azért hogy dolgozzak, és utána visszautazzak a hazámba" - jelentette ki első nyilatkozatában a fiatalember, akinek a menyasszonya Erdélyben maradt. Mint mondta, annyi pénzt akar összegyűjteni, amennyiből fel tudják újítani nemrég vásárolt házukat.

A The Daily Telegraph című lap tudósítója még Spirescu falujába, a Szeben megyei Magaréba (Pelisor) is elutazott, hogy düledező házuk előtt lefényképezze a menyasszonyt, a 19 éves Catalina Curceant.

Spirescu, aki a The Times szerint Romániában pásztorként, villany-, illetve gépszerelőként dolgozott, Nagy-Britanniában azonnal munkát kapott egy autómosóban. Mint mondta, nehezen tud napirendre térni afelett, hogy országos hírűvé vált: "Amikor bemegyek egy szupermarketbe, mindenki engem néz. Hallottam, amikor egy kislány azt mondta az édesanyjának: Nézd itt van az a fazon a tévéből!" - mesélte a Sky News hírtévének vasárnap.

Akivel csak találkozott eddig Angliában, mindenki barátságos volt - tette hozzá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: