2020-07-04 08:39:18• hírek • Agerpres

A brit kormány Romániával szemben még nem oldja fel a karanténkötelezettséget

Nagy-Britannia már a karanténkötelezettség alól mentesülő országok listájának közzététele előtt, diplomáciai csatornákon értesítette Romániát arról, hogy nem szerepel a brit hatóságok által összeállított jegyzéken, a szakemberek ajánlásaival indokolva e döntést - tájékoztat a román külügy-minisztérium.

A brit hatóságok pénteken tették közzé azoknak az államoknak a listáját, amelyek esetében július 10-étől feloldják az Angliába beutazókra érvényes korlátozásokat.

A román külügyi tárca ennek kapcsán megjegyzi, a brit fél már az intézkedés hivatalos bejelentése előtt értesítette Romániát diplomáciai csatornákon keresztül, hogy a román állampolgárokkal szemben egyelőre nem oldják fel a korlátozásokat, azaz a Romániából beutazóknak július 10-e után is 14 napos elkülönítésbe kell vonulniuk.

A brit hatóságoktól származó információkra hivatkozva a román minisztérium azt állítja, a brit kormány a járványhelyzet alakulását minden országban figyelemmel kísérő egészségügyi és járványügyi szakértők ajánlásai alapján hozta meg a döntést. A mentesített országok jegyzékét a hónap végén frissítik - derül még ki a szaktárca közleményéből.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: