2013-09-03 10:35:55• hírek • Kocsis Zoltán

Magyar és román válogatottak is váltottak az utolsó órákban

Nyugat-európai időzóna szerint hétfő éjfélkor véget ért az átigazolási időszak az európai labdarúgásban. Mindamellett, hogy az utolsó napon is őrült összegeket fizettek a tehetősebbek egy-egy klasszisért (az például Arsenal 50 millió eurót fizetett Mesut Özilért a Real Madridnak, míg a Manchester United 32 milliót Marouane Fellainiért az Evertonnak), több magyar és román válogatott is csapatot váltott az utolsó órákban. Koman Vladimir, Pintér Ádám, Filkor Attila, Gabriel Torje és Banel Nicolita viszont nem került pénzébe új csapatának.

A jelenleg a magyar válogatott kerettel a pénteki, bukaresti világbajnoki selejtezőre készülő 24 éves Koman Vladimir megunta, hogy az idei hét fordulóban egyetlen percet sem töltött a pályán az FK Krasznodar színeiben, így elhagyta a fekete-zöld csapatot. Nem hagyta el viszont Oroszországot, hanem a szezon végéig az újonc Uralhoz került kölcsönben. A 30-szoros válogatott középpályásnak a Haladás, a Sampdoria, az Avellino, a Bari és a Monaco után ez a hetedik csapata.

Nála is keletebbre, az orosz bajnokság másik újoncához, a Tom Tomszkhoz került Pintér Ádám. A 25 éves védekező középpályás nem kívánt alászállni a spanyol második osztályba a Zaragozával, így inkább Dél-Nyugat-Szibériába szerződött. A 17-szeres válogatott csapattársa lesz a Kolozsvári CFR korábbi csapatkapitányának, Gabriel Muresannak a hét forduló után pont nélkül álló együttesben. Pintér 44 élvonalbeli meccsel a háta mögött hagyta el Spanyolországot és szerződött korábbi állomáshelyétől a 7617 kilométer távolra található Tomszkba.

Az Udinese 2011-ben 5 millió euróért igazolta Gabriel Torjét a Dinamótól, majd egy évvel később kölcsönadta a spanyol Granadának. A 24 éves szélső itt 34 meccsen lépett pályára, ezeken három gólt szerzett és két gólpasszt adott, mégsem tartott rá igényt sem az Udinese, sem a Granada. Noha szóba kerültek német csapatok, mint a Schalke és Hamburg, a 30-szoros válogatott (9 gól) végül a szintén spanyol élvonalbeli Espanyolhoz került egy évre kölcsönbe.

Szintén hasonló módon váltott csapatot az egykor szintén a Temesvárban ismertté vált Banel Nicolita. A 28 éves szélső a St. Etienne idei három bajnokiján pályára lépett, ráadásul a legutolsó fordulóban gólpasszt is adott a Bordeaux ellen, a zöld-fehérek mégis kölcsönadták őt egy évre a szintén francia élvonalbeli Nantes-nak.

Végezetül egy hír „ínyenceknek". A magyar labdarúgás egykori nagy reménysége, a korábban a válogatottban hétszer pályára is lépő Filkor Attila ismét elhagyta a Milant - természetesen ezúttal is kölcsönbe. Az MTK-nevelésű középpályás 2006-ban került a világhírű Interhez, majd négy évvel később a nem kevésbé ismert Milanhoz, ám a két milánói gigász színeiben csak barátságos meccseken lépett pályára. Kölcsönben megfordult viszont már a Grossetóban, a Sassuolóban, a Gallipoliban, a Triestinában, a Livornóban, a Bariban és a Pro Vercelliben - a következő szezonban viszont a francia második vonalban szereplő Chateauroux-ban próbálhatja meg kibontakoztatni hosszú ideje erőtlennek tűnő szárnyait a még mindig csak 25 éves futballista.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: