2013-08-19 14:33:12• hírek • Kocsis Zoltán

Két román válogatott szerződött a francia élvonalba a hétvégén

Két román válogatott labdarúgó szerződött a francia élvonalba az elmúlt hétvégén: a Rennes a védelmét, az Evian pedig a középpályáját erősítette meg a futballistákkal. Ezzel már nyolcra emelkedett a Ligue1-ben szereplő románok száma.

Marius Valerica Gamant az új vonal legtehetségesebb középső védőjének tartották néhány évvel ezelőtt, ám a Craiova megszűnése, a Dinamóhoz való zűrös átigazolása, majd az Astra Giurgiunál a vezetőkkel megromlott viszonya alaposan visszavetették fejlődésében. Annak ellenére, hogy az Astránál a már említett okok miatt az utóbbi hónapokban alig játszott, rendszeresen meghívót kapott a válogatottba (13 meccs, egy gól a mérlege) és a Rennes sem sajnált érte kiadni 1,4 millió eurót. A Bretagne-i tartományi székhelyen sem lesz könnyű dolga, rajta kívül ugyanis további öt középső védő tagja a piros-feketék keretének.

A már 25 éves Dan Nistor a tavalyi teljesítményével hívta fel magára a figyelmet a szezon meglepetéscsapatának számító Pandurii színeiben. Ennek következtében kétszer pályára léphetett a válogatottban is, az Evian pedig 800.000 eurót fizetett azért, hogy soraiban tudhassa. A labdarúgást alig 17 év korában elkezdő középső középpályásnak a Kuban Krasnodarhoz három millió euróért eligazoló Mohammed Rabiut kell pótolnia az alig 50.000 lakosú Annecy városában székelő csapatban. Segítheti Nistor beilleszkedését, hogy a csapat tagja a korábban a Dinamóban futballozó Djakaridja Koné valamint a Kolozsvári CFR-el 2012-ben bajnoki címet nyerő Moudou Sougou.

Dan Nistor

Ezzel immár négyre emelkedett azon román futballisták száma, akik a nyáron a Liga1-ből a Ligue1-ba tették át székhelyüket. A 28 éves Mihai Roman ingyen került a Rapidtól a Toulouse-hoz, míg Aurelien Chituért 700.000 eurót fizetett a Valenciennes a Viitorulnak. Banel Nicolita (St.Etienne), Adrian Mutu és Stefan Popescu (Ajaccio) valamint Claudiu Keserü (Bastia) már régebb óta Franciaországban szerepel - így nyolcra emelkedett a gall élvonalban szereplő románok száma.

Ha már szóba került a Viitorul, érdemes megemlíteni, hogy a Gheorghe Hagi működtette akadémia csapatának további két játékosa is külföldön folytatja pályafutását. A 22 éves csatár, Denis Alibec visszatért az milánói Interhez, amely ezúttal az élvonalbeli Bolognának adta kölcsön, míg a 21 éves védőt, Sebastian Mladent anyaegyesükete, a Roma ezúttal a portugál élvonalbeli Olhanensének adta kölcsön. Itt egy piros lappal mutatkozott be a hétvégén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: