2008-11-05 04:10:44• hírek • Szatmar.ro

A bordóiban az igazság

A CFR ismét vereséget szenvedett a franciáktól és ezzel távolodik a továbbjutástól.

In vinum ad veritas, azaz borban az igazság, mondja a latin közmondás és ez valamilyen szinten a Kolozsvári CFR csapata esetében igaznak bizonyult: a Szamos-partiaknak a bortermelés egyik fellegvárából érkező csapat ellen kellett volna megmutatniuk, igenis képesek elérni az európai kupatavaszt.

Nem mindennapi mérkőzést produkált a két csapat a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, amely telis-tele volt ellentmondásokkal. Már eleve az a tény, hogy a 9. percben 1-1 volt az eredmény sem túlságosan gyakori. A hatodik percben Gouffran tört be az erdélyiek tizenhatosára, középre adott labdáját pedig Gourcouff passzolta a hálóba. Három perccel később aztán egy szögletet követően Dani egy szép fejessel egyenlített.

Ezt követően a franciák taktikailag uralták a játékot, átadták a középpályát és veszélyes kontrákkal operáltak. A hazaiak esetlenül és kaotikusan kombináltak, támadásaik inkább az improvizatívnak, mint átgondoltnak tűnt, mégis sikerült kialakítaniuk néhány gólhelyzetet, de hol Chalme mentett az utolsó pillanatban, hol a fejes ment kapu fölé. A franciák tulajdonképpen helyzet nélkül szerezték meg ismét a vezetést: Wendel csavart a rövid sarokba egy szabadrúgást.

A második félidőben semmi nem változott, akartak a vasutasok, de sehogy sem akart összejönni a Roma ellen bemutatott passz-játék. Ennek ellenére kétszer is megszerezhették volna az egyenlítő találatot, de Valverde kapus két hatalmas bravúrral menteni tudott. A Bordeaux fegyelmezetten védekezett és veszélyesen kontrázott, bár néha semmitől sem veszélyeztetve járatták a labdát a középpályán. A végén még Stancioiunak kellett bemutatnia egy bravúrt, majd Chamakh lövésénél a kapufa volt jó helyen.

A mérkőzés nagy részében azt történt a pályán, amit a franciák akartak, mert a CFR csak nyomokban hasonlított arra a tudatos és érett csapatra, amelyet a Roma és a Chelsea ellen megcsodálhattunk, mégis ők alakítottak ki több veszélyes helyzetet.

A csoport másik mérkőzésén az utóbbi időben gyengén szereplő Roma, úgy tűnik, feléledt hamvaiból és Panucci, valamint Vucsinics két találatával magabiztosan legyúrta a Cheslea-t, amely Terry révén csak szépíteni tudott.

A csoportot továbbra is a 7 pontos Chelsea vezeti a 6 pontos Roma és Bordeaux előtt. A CFR négy ponttal visszaesett a tabella utolsó helyére, de matematikailag még a továbbjutásban is reménykedhet. Ehhez azonban mindenképp le kell győznie a következő körben a Romát.

Kolozsvári CFR - Bordeaux 1-2
Kolozsvári CFR:Stăncoiu - Tony (Panin 64.), Cadú, De Sousa (Deac 78.), Alvaro Pereira
Mureşan, Dani - Dubarbier, Peralta (E. Kone 68.), Culio - Koné
Bordeaux: Valverde -Jurietti, Chalme, Diawara, Planus - Diarra, Fernando, Gouffran (Obertan 77.), Gourcuff, Wendel (Bellion 77.), Chamakh
gólok: Dani (9.), illetve Gourcouff (6.), Wendel (38.)

Roma - Chelsea 3-1
gólok:
Panucci (34.), Vucsinics (48., 58.), illetve Terry (75.)
kiállítva:
Deco (80)

B csoport:
Anorthoszisz Famagusztasz-Internazionale Milano 3-3
Gól: Bardon (31.), Panagi (45.), Frousos (50.), illetve Balotelli (13.), Materazzi (44.), Cruz (80.)

Werder Bremen-Panathinaikosz 0-3
Gól: Mantziosz (58.), Karagunisz (70.), Ciolisz(83.)

C csoport:
Sporting Lisszabon-Shakhtar Donyeck 1-0
Gól: Derlei (73.)

Barcelona-FC Basel 1-1
Gól: Messi (62.), Derdiyok (82.)

D csoport:
Liverpool-Atletico Madrid 1-1
Gól: Gerrard (90+5.), illetve Rodriguez (37.)

Marseille-PSV Eindhoven 3-0
Gól: Kone (30.), Niang (63., 71.)

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: