2019-08-06 07:58:55• hírek • Szatmár.ro

A borbarátokat is várják a PMN szervezői

Régi hagyományok új köntösben, így is nevezhetnénk a nagykorúvá érett fesztivál idei alapgondolatát. Ezen elgondoláshoz hűen, a szervezők a Borudvart sem hagyták meg az eddigi formájában. 
 

„A Borudvar 2019-től kezdve igazi udvar-szerű formát ölt. A Kossuth-kert főbejáratától balra, a kis vonat mellett kapott helyet, mint egy különleges színtér a 18. PMN kínálatában. A szokásostól népesebb közönség számára rendezzük be, mutatós fa kerítéssel vesszük körbe, és ötletes dekorációval varázsoljuk hívogatóbbá. Az új faházakat félkör alakban állítjuk fel a borászatok számára, középre asztalokat, padokat és párnákat teszünk, ezzel szemben egy kis színpadot képzeltünk el” – magyarázza Veiszenbacher László szervező.

 

Kiemelt figyelem, színvonalas fogadtatás

 

Veiszenbacher szerint eddig a „boros részleg” – ahogy eddig nevezték a fesztiválozók – nem volt más, mint az ital beszerzési helye a lacikonyhások mellett, holott ennél sokkal többre hivatott. „Idén kiemeltük a véndéglátók köréből és helyszínné változtattuk, pódiummal és minden jóval. A térségünk borászatai megérdemlik a kiemelt figyelmet, a borkedvelők pedig az eddigieknél is színvonalasabb fogadtatást” – fogalmaz a szervező.

 

„A 18. Partiumi Magyar Napokon a pincészetek számára kötelezővé tettük, hogy csak és kizárólag palackozott formában árusíthassak nedűiket. Kimért formában is csak az üvegből tölthetnek a vendégeiknek. Ezzel meghúztunk egy vonalat. A kikötés ellenére, idén is szép számban tartanak velünk térségünk szőlősgazdái: krasznabélteki, dobrai, túrterebesi, halmi, avasújvárosi és szilágysági ízeket kóstolhatnak a látogatók. Az élményhez hozzájárul a 18. Partiumi Magyar Napok alkalmából egyedi felirattal, üvegből készíttetett borospohár is, melyet egységes 10 lejes áron bérelhetnek vagy vásárolhatnak meg a fesztiválozók. Azok számára, akik megéheznek, ínycsiklandó, házi jellegű felvágottakból és sajtokból összeállított borkorcsolyákkal kedveskedünk” – hangsúlyozza Veiszenbacher László.

 

Nemes nedűk és könnyed kikapcsolódás

 

A borkedvelők színvonalas szórakoztatásáról a színpadi fellépők gondoskodnak. Kabaré, világslágerek és hazai örökzöldek lesznek terítéken az ízletes falatok és a gyöngyöző italok mellett. De ismeretterjesztő előadásokat is tartanak a Borudvarban és kóstolókat is szerveznek, főszerepben a környékbeli pincészetek elsőrendű boraival. A programkínálat színes és kortalan, így a generációk együtt örülhetnek a nyár utolsó estéinek a kossuth-kerti lombok alatt.

 

„Úgy gondoltuk, hogy a Borudvar ne csak egy beszerzőhely legyen, hanem a tartalmas, kellemes lazítás színtere, ahol órákig ücsöröghet a fesztiválozó. Ezért mindent a feje tetejére állítottunk és új helyszínen, más funkcióban, saját színpaddal álmodtuk újra. Szeretettel várjuk mindazokat, akik két nagyszínpadi koncert között barátibb hangulatra, s egy pohár „szőlő nedűre” vágynak, és azokat is, akik kimondottan a nyáresti borozós atmoszférát részesítik előnyben!” – üzeni Veiszenbacher László a 18. Partiumi Magyar Napok leendő látogatóinak.

 

Fő támogatók: 

Tarr Beton, Aushopping, Ecomatrix, Catena, Joy Strand, Aquavia

Arany fokozatú támogatók:

Autonet, The Dome, CBA, Promomix, Diego, Polipol, Transpink, Aquastar, La Segheria, Interbro, Electrocenter, Csíki Sör.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: