2011-02-06 11:34:27• hírek • szatmar

A bor útja

A Szatmár Megyei Tanács idén ősszel valósítja meg "A szatmári bor útja" című, az Európai Unió által támogatott projektjét.

A projekt célja, hogy népszerűsítse a Szatmár megyei borászatot. Egy Szatmári Borfesztivált is szerveznek a program keretében, illetve egy országos népszerűsítő akcióra is sor kerül, valamint országszerte 17 turisztikai vásáron is bemutatják majd ezeket a borvidékeket.

A szatmári bor útja elnevezésű projekt egy évig tart, és ennek keretében összesen 777 ezer lejt fordítanak  a helyi borászat népszerűsítésére. A Szatmár Megyei Tanács 2 százalékos önrésszel járul hozzá ehhez a kerethez. 

A szatmári borvidékek közül a Halmihegy- Túrterbes hegy - Újváros, valamint Nagykároly - Szilágypér, illetve Hadad - Dobra - Krasznabéltek - Szakasz - Erdőd - Szatmárhegy kap hangsúlyt a projekt egy éve alatt.

A Szatmári Borfesztiválra Nagykárolyban, a Károlyi kastélyban kerül majd sor 2011 őszén, ahol az említett három bor-út verseng majd egymással.  A rendezvényt népzenei fesztiválok és jelmezbál teszi színesebbé. Természetesen a rendezvény célja, hogy hagyományt teremtsen ez a fesztivál, és évről évre bemutatkozhassanak a szatmári borászatok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: