2016-11-03 00:59:49• hírek • Kocsis Zoltán

A bombagólok meccsébe majdnem beletört a Real foga

A Bajnokok Ligája negyedik csoportkörében szerdán pályára lépő csapatok közül egyedül a Borussia Dortmund biztosította be továbbjutását, a többiek számára folytatódik a harc. Az egyik meglepetés Varsóban született, ahol majdnem kikapott a Real Madrid. Nemanja Nikolics a 69. percig volt a pályán. A londoni rangadón némi meglepetésre vendéggyőzelem született, a torinóin pedig döntetlen.

Egy perc sem telt el a meccsből Varsóban, Gareth Bale elképesztő, már-már irreális 20 méteres kapáslövésével máris vezetett a címvédő. Ekkor még nem tudhattuk, a nagy gólok meccse ez. A Real Madrid ráadásul Karim Benzema góljával hamarosan megduplázta előnyét, ekkor úgy tűnt, csak az a kérdés, mennyivel tömik ki a Legiát. Igen ám, csakhogy Vadis Odjidja-Ofoie a 40. percben bombagóllal szépített, majd a szünet után Miroszlav Radovics 19 méteres, lapos keresztben előtt löketével már egyenlített a lengyel bajnok. Mi több, a 83. percben Thibault Moulin 17 méterről futtából bombázott, a labda a kapufáról pattant a Real hálójába és már a Legia vezetett! Igaz, csak két percig, amikor is Mateo Kovacic 15 méterről bombázott és egyenlített. És majdnem volt még egy csavar a meccsben, közvetlenül a lefújás előtti pillanatokban azonban Toni Kroos közelről csak a kapufát találta el, így hatalmas meglepetésre a Real nem tudott nyerni Varsóban.

A csoport másik meccsén a Borussia Dortmund Adrian Ramos fejesével már a 12. percben vezetést szerzett a Sporting Lisszabon ellen. A folytatásban mindkét csapat vezetett néhány villámgyors, egypasszos, egyérintős, gyönyörű akciót, ám gól egyikből sem született. A legközelebb a hazaiak álltak hozzá, ám Christian Pulisic a kapufát találta el. A szünet után szintén mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek arra, hogy növelje előnyét vagy hogy kiegyenlítsen - újabb gól azonban nem született.

Az est egyik rangadóján a Juventus Gonzalo Higuain büntetőjével már 13 perc után vezetést szerzett az Olympique Lyon ellen. Az argentin csatár később megduplázhatta volna csapata előnyét, de ordító helyzetben kapu fölé lőtt. Az első félidőben mindkét csapat több helyzetet dolgozott ki, a szünet után azonban visszaesett a gólszerzési lehetőségek száma. A Lyon komoly energiákat mozgósított az egyenlítés érdekében, többször is kapuja elé szegezte a Juventust. A franciák erőfeszítései aztán a 85. percben vezettek eredményre, amikor egy szabadrúgást követően Corentin Tolisso fejjel kiegyenlített. Mi több, a vendégek a három pontot is elvihették volna, ha Alexandre Lacazette ziccerben jól céloz - de csak az oldalhálót találta el.

A csoport másik meccsén a Dinamo Zágráb fél óráig tartotta magát Sevillában, de a 31. percben Luciano Vietto éles szögből, közelről megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A vendégek sorsa az első félidő utolsó perceiben pecsételődött meg, amikor Petar Stojanovic megkapta második sárgáját. A szünetben a Dinamóban pályára lépett Alexandru Matel is, ám ős is csak közelről szemlélhette a Sevilla előadását. Escudero a 66. percben duplázta meg csapata előnyét egy pazar akció után, majd Steven N'Zonzi fejjel növelte a hazai fórt (az első félidőben még a lécre bólintatta egyszer a lasztit), végül pedig a csereként beállt Wisszam Ben Jedder állította be a 4-0-ás végeredményt.

Az est másik rangadóján Londonban nem született gól az első félidőben. A legközelebb a gólszerzéshez a Leverkusen mexikói csatára, Javier Chicharito Hernandez állt, de lövése centikkel suhant el a kapufa mellett. A fordulás után a Tottenham rohamokat indított az ellenfél kapuja ellen, de a gólhoz legközelebb járó Dele Alli is centikkel célt tévesztett. A másik kapu előtt Chicharito még kihagyott egy nagy helyzetet - hogy aztán a 65. percben Kevin Kampl megszerezze a vezetést. A már hazai pályán a Monacotól is kikapó Hotspur végül nem tudott egyenlíteni, Eric Dier szabadrúgása pedig szinte szétforgácsolta a felső lécet.

A csoport másik meccsén Valére Germain révén már a 13. percben vezetést szerzett a Monaco, majd a szünetig elintézte a CSZKA Moszkvát. Ugyan az oroszok előtt több egyenlítési lehetőség is adódott, gólt mégis Radamel Falcao lőtt - kettőt is. A szünet után az oroszok teljesen szétestek, a hercegségbeliek sorra dolgozták ki és hagyták ki a helyzeteiket, Guido Carrillo még a kapufát is eltalálta pillanatokkal a vége előtt.

Koppenhágában nagy iramot és számtalan helyzetet hozott a dán és az angol bajnok párharca - de gólt nem. Az első félidőben a Köbenhavnak és a Leicesternek is megvoltak a lehetőségei, a szünet után azonban már csak a hazaiaknak. A legközelebb Benjamin Verbic és Andreas Cornelius állt a gólszerzéshez: előbbi perdítését Christian Fuchs vágta ki a gólvonalról, utóbbi fejesét pedig Kasper Schmeichel hárította bravúrral.

Portóban a meccs elején még a Brugge-nek is megvoltak a maga helyzetei, aztán a hazaiak egyre inkább átvették az irányítást. A félidő derekán a kapufa még megmentette a belgákat, a 37. percben aztán Adre Silva fejesénél nem volt ellenszer. A második félidőben csak egy csapat volt a pályán, a hazai rohamok azonban nem hozták meg az újabb Porto-gólt, így a végén Iker Casillas bravúrjához is szükség volt, hogy győztesként hagyják el a pályát a hazaiak.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
E-CSOPORT
Monaco-CSZKA Moszkva 3-0
gólok: Germain 13., Falcao 29., 41.
Tottenham-Leverkusen 0-1
gól: Kampl 65.

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA

1. Monaco

4

2

2

-

7-3

+4

8

2. Bayer Leverkusen

4

1

3

-

4-3

+1

6

3. Tottenham

4

1

1

2

2-3

-1

4

4. CSZKA Moszkva

4

-

2

2

3-7

-4

2

F-CSOPORT
Legia Warszawa-Real Madrid 3-3 
gólok: Odjidja 40., M. Radovics 58., Moulin 83., ill Bale 1., Benzema 35., Kovacic 85.
Dortmund-Sporting CP 1-0
gól: A. Ramos 12.

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA

1. Borussia Dortmund

4

3

1

-

11-3

+8

10

2. Real Madrid

4

2

2

-

12-7

+5

8

3. Sporting

4

1

-

3

4-5

-1

3

4. Legia Warszawa

4

-

1

3

4-16

-12

1


G-CSOPORT
FC Köbenhavn-Leicester City 0-0
FC Porto-FC Bruges 1-0
gól: André Silva 37.

A G-CSOPORT ÁLLÁSA

1. Leicester City

4

3

1

-

5-0

+5

10

2. FC Porto

4

2

1

1

4-3

+1

7

3. FC Köbenhavn

4

1

2

1

5-2

+3

5

4. FC Bruges

4

-

-

4

1-10

-9

0

H-CSOPORT
Juventus-Lyon 1-1
gól: Higuaín 13. - 11-esből, ill. Tolisso 85.
Sevilla-Dinamo Zagreb 4-0
gólok: Vietto 31., Escudero 66., Nzonzi 80., Ben Yedder 87.

A H-CSOPORT ÁLLÁSA

1. Sevilla

4

3

1

-

6-0

+6

10

2. Juventus

4

2

2

-

6-1

+5

8

3. Lyon

4

1

1

2

4-3

+1

4

4. Dinamo Zagreb

4

-

-

4

0-12

-12

0

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: