2005-07-25 07:56:06• hírek • Szatmár.ro

Az örök boldogság titka

22050725011.jpgMi a titka a boldog párkapcsolatoknak? Hogyan lehet megakadályozni a szerelem elmúlását? 

Sokan vannak, akiknek nem sikerül kialakítaniuk egy boldog párkapcsolatot, míg másoknak könnyedén sikerül. Sokakat érdekel a nagy rejtély, hogyan lehet megakadályozni a szerelem elmúlását. A házasság elején mind a két fél azt szeretné, ha a szerelmük örökkétartana, az akarat sokszorta mégsem elég, a házasságok egyharmada sajnos hamar tönkremegy.  Elég vajon, ha két ember jól illik egymáshoz, vagy a véletlen műve lehet, ha egy házasság jól működik? Otto von Bismarck birodalmi kancellár, akinek úgy a politikája, mint a házassági élete kivívta a kortársak irigységét, úgy vélte, hogy a házasságban az a lényeg, hogy az erők egyensúlyban legyenek, hogy mindenkinek lehessen hatalmi területe.  Judith s. Wallerstein amerikai viselkedéskutató felmérései szerint kilenc olyan mindennapos kihívás létezik, melyeket a pároknak együtt kell megoldaniuk. Lássuk tehát, mi a titka az örök szerelemnek.

Az életre szóló szerelem elsődleges feltétele, hogy megőrizzük szívünkben a kapcsolat első benyomásait, emlékeit. A hosszú boldogság első számú szabálya, hogy megőrizzük lelkünkben azt az ideális párt, akit kapcsolatunk elején láttunk partnerünkben, ugyanakkor reálisan látjuk a jelent.

Egy házasság kezdetén a legelső dolog, hogy elszakadjunk addigi kapcsolatoktól és létrehozzunk egy másik kötődést párunkkal.

A kompromisszumkötés sok házasságban rosszul működik, pedig ez a másik fontos feltétele a tartós kapcsolatnak, az Én központú gondolkodást fel kell váltania a Mi-nek, természetesen úgy, hogy azért mind a két félnek maradjon bizonyos fokú függetlensége.

Sokszorta a gyermek megérkezése, a kapcsolatok rovására megy, meg kell találni annak módját, hogy néha kilépjenek a szülő szerepéből, és a boldog szerető társ szerepét helyezzék előtérbe.

Fordítsunk időt a konfliktusok, problémák megbeszélésére, megoldására, ne engedjük, hogy a düh és makacsság megmérgezze mindenapjainkat. Állítsunk fel szabályokat, például nem fekszenek le soha haraggal, így kénytelenek lesznek legkésőbb este megbeszélni problémáikat. 

A szerelem és a szex összetartoznak, ezt tudják és alkalmazzák is. Egyaránt fontos,  hogy  tiszteletet és szabadteret engedjünk a másik félnek, van hogy gyakran családjukon kívül is tevékenykednek, ugyanakkor közös érdeklődési területük is van.  
Legyünk gyengédek és megértők, ugyanis a vigasztalás és a bátorítás a jó házasság másik fontos feltétele.

 Nem könnyű ezeken szabályokat, javaslatokat betartani, mégis szükségesek egy harmonikus, kiegyensúlyozott, tartós kapcsolat kialakításához.  Álljunk készen kapcsolatunkat időközönként újraértékelni, újragondolni, és a megváltozott körülményekhez igazítani.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: