2006-11-29 13:19:05• hírek • Tamás Jakab

A boldogság fél egészség

 A pozitív gondolkodás előnyösen hat egészségi állapotunkra.

 A boldog ember nemcsak szellemileg egészséges, hanem testileg is. Ezt állítja egy kis túlzással egy nemrég megjelent kutatás, amelynek során az emberek hangulatát viszonyították a betegségek megjelenésének gyakoriságához.

A kísérlet során közel 200, 20 és 55 év közötti felnőttet vizsgáltak. A teszt során felmérték minden résztvevő általános hangulatát, majd ezután az alanyok beleegyezésével összhangban mindegyiküknek beadtak olyan virusokat, amelyek megfázást vagy influenzát okoznak. A teszt végén az elemzések elvégzése után arra az általános megállapításra jutottak, hogy azok az emberek, akik általában pozitívan élik meg mindennapi életüket, kevésbé betegedtek meg. Azonban ha mégis elkapnak valamit, akkor sem olyan mértékben jelentkeztek a tünetek mint szomorúbb társaiknál. Szóval érdemes boldognak lenni, még akkor is ha nem olyan könnyű. Mindig találni kell egy olyan pontot az életünkben, amelyre ha gondolunk, akkor máris jobb kedvre derülünk.

 Senki ne higgye, hogy ő biztosan nem lehet beteg, mert annyira elégedett életével és annyira boldog, azonban a betegségeket sokkal jobban fogja viselni mint azon társai, akik nincsenek olyan szerencsés helyzetben mint ő.

Sok esetben a negatív gondolatok vezethetnek akár szervi bajokhoz is, ezeket pszichoszomatikus betegségeknek hívjuk. Azonban az emberi érzelmek egészségre való hatása még nem teljesen tisztázott, vannak még fehér foltok a tudósok előtt amelyeket még tisztázni kell.

Ne feledjük, hogy a boldogság nem csak azért lehet fontos mert betegségeket előzhetünk meg vele, hanem azért is mert egyszerűen jó érzés boldognak lenni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: