2019-08-29 06:21:07• hírek • Bede Emőke

A biztonságosabb közlekedésért: a STEA Egyesületnél járt a rendőrség

Nem mindennapi vendégeket fogadtak szerdán a STEA Egyesület központjában a gyerekek, a napi foglalkozások egyikén ugyanis részt vettek a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség képviselői is. A látogatás célja az volt, hogy a kisiskolásoknak megmutassák, miben is áll a biztonságos közlekedés.

A városi, de hátrányos helyzetű környezetből érkező 30 gyerek interaktív feladatok révén ismerkedett meg azokkal a főbb szabályokkal, melyeknek betartása által úgy a gyalogosok, biciklisek, mint a buszozók biztonságban közlekedhetnek szerte a városban. Megtanulták, mit is üzennek a forgalom résztvevőinek a közlekedési táblák és a jelzőlámpák, majd mindezt gyakorlatba is ültették a szimulációs játékok során.


A gyerekeket megcélzó prevenciós akciókra azért van szükség, hogy a kisdiákokat felkészítsék a városban való biztonságos közlekedésre, annál is inkább, mivel hamarosan megkezdődik az új tanév, melynek során a legtöbb gyerek gyalogosan vagy tömegközlekedéssel jut el az iskolába – tájékoztat a rendőrség sajtóosztálya.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: