2018-02-26 11:25:37• hírek • Bede Emőke

A biztonságos közlekedésre való nevelést már kiskorban el kell kezdeni

Pénteken rajtolt el az a rendőrségi kampány, melynek célja, hogy a legfiatalabb gyalogosok figyelmét felhívják a biztonságos közlekedésre.

Idén rekord számú iskola jelezte részvételi szándékát a kampányban, hiszen összesen 31 tanintézménybe fognak ellátogatni a rendőrök. Az akció első állomása a Constantin Brancoveanu Általános Iskola volt, ahol Hrihorisan Felicia tartott érdekfeszítő bemutatót az első osztályosoknak. A rendőrség képviselője három alkalommal látogatott el az iskolába, mindegyik találkozó témája az utcán való helyes és biztonságos közlekedés volt. A gyerekek megismerkedtek a gyalogosok helyes magatartásával, illetve arra is nagy hangsúlyt fektettek az oktatók, hogy a biztonságos járdán való játszás feltételeire is felhívják a figyelmet.
 

Hogy minél interaktívabb legyen a bemutató, a rendőrség képviselője képeket és fülbemászó versikéket is hozott az apróságoknak. A programban hatvannyolc elsős vett részt. „Annak ellenére, hogy nap mint nap látunk embereket hibázni, mi tudjuk a közlekedési szabályokat, és be is tartjuk őket saját biztonságunk érdekében” –foglalták össze a nap fő gondolatát az ifjú gyalogosok.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: