2022-05-20 08:15:40• hírek • Bede Emőke

A biztonságos közlekedés szabályaival ismerkedtek az ovisok

Remek napja volt május 19-én a 9-es Számú Hosszúprogramú Óvoda gyerekseregének, ugyanis különleges vendégek érkeztek a tanintézménybe.

A román, magyar és német tannyelvű csoportokat tömörítő óvodába csütörtökön a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség közlekedésrendészeti, illetve bűnmegelőzési osztályának több munkatársa is ellátogatott, hogy izgalmas és interaktív tevékenységek révén ismertessék meg az apróságokkal a biztonságos közlekedés mikéntjét.


A kezdeti bátortalanság ellenére a gyerekek hamar feloldódtak, majd alig néhány perc múlva pedig már izgalommal telve kapcsolódtak be az egyenruhások által hozott edukatív jellegű játékokba, melyek egytől egyig arra próbálták rávezetni a kicsiket, hogy gyalogosként hogyan kell biztonságosan közlekedni a városban. Az öröm és izgalom pedig csak még magasabbra hágott, amikor kiderült, a rendőrök autójába is be lehet szállni, mi több, a speciális felszereléseket, beleértve a szirénát is ki lehet próbálni.


A nap végén az óvoda teljes közössége egyetértett abban, hogy a tevékenységek igazán hasznosak és roppant szórakoztatóak voltak a résztvevők számára, így nem csoda, hogy a rendőröktől egy mielőbbi viszontlátás reményében búcsúztak el.











Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: