2019-10-26 08:39:28• hírek • Bede Emőke

A biztonsági kamera is rögzítette, ahogy a nyolcadikos diák lezuhan a lépcsőkorlátról

Fotó: odoreu.ro
Fotó: odoreu.ro

Amint arról pénteken a Szatmár.ro is beszámolt, egy szatmárudvari diák megcsúszva az iskolai lépcső korlátján, több métert zuhant az emeletről. Súlyos állapotára való tekintettel riasztották hozzá a mentőhelikoptert, mely egy kolozsvári kórházba szállította további gyógykezelésre. A sajtóban megjelent hírekre reagálva nemrégiben a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség is közleményt adott ki, melyben részletesen kifejtik, hogyan történt pontosan az incidens.

Mint írják, október 25-én a Szatmárudvari Általános Iskola egyik nyolcadikos diákja a 9 órai szünetben leesett a lépcsőkorlátról. A szolgálatos tanár azonnal riasztotta a mentőszolgálatot, az iskola igazgatója pedig értesítette a rendőrséget, a polgármesteri hivatalt, illetve a tanfelügyelőséget is. Úgy tudjuk, a fiú súlyos, csonttöréssel járó mellkasi sérülést szenvedett, viszont a tanfelügyelőség tájékoztatása szerint az esés után a gyerek eszméleténél volt, viselkedése viszont zavart volt.


A rendőrség nyomozást indított, hogy megállapítsák, miként esett le a diák a lépcsőkorlátról. A biztonsági kamerák felvételei szerint a gyerek késve, 8 óra 48 perckor érkezett meg az iskolába a tanárok számára kijelölt kaput használva. Bement az osztályba, majd ahogy kicsengettek, el is hagyta a termet. A kamerák által rögzített képsorokon tisztán kivehető, ahogy a gyerek 8 óra 52 perckor felül a lépcsőkorlátra, majd egy adott pillanatban leesik.


A tanfelügyelőség közleménye azonban nem csak a baleset mikéntjéről számol be, hanem a gyerekről magáról is több részletet elárul. Kiderült, hogy a gyerek első osztálytól ötödikig a Szatmárudvari Általános Iskola diákja volt, viszont a hatodik évet már a Szatmárnémeti Sportlíceum tanulójaként kezdte. Mivel ott a nyolcadik osztályt nem sikerült teljesítenie, ezért idén visszakerült a szatmárudvari tanintézménybe. A tanfelügyelőség szerint a fiú úgy az iskolában, mint annak kapuin kívül súlyos magatartási gondokkal küzdött, melynek okán egy tanácsadói programban is részt kellett vennie.


A szatmárudvari iskola igazgatója folyamatos kapcsolatban áll a gyerek nevelőszülőjével, hogy a fiú egészségügyi állapotáról tájékozódjon, a tanfelügyelőség pedig belső vizsgálatot indított az ügyben – adta hírül az intézmény.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: