2014-11-05 16:30:34• hírek • Szatmár.ro

A bíróságra került a színház felújításának az ügye

Valószínűleg sokan gondolták azt, hogy a közbeszerzésen nyertes kivitelezővel nemrég aláírt szerződést követően már akadálytalanul lehet dolgozni az Északi Színház patinás épületének a felújításán. Azonban a közbeszerzésen vesztes, majd a felebbezést is elvesztő cég most a törtvényszéken keresi igazát. Szerencsére emiatt a munka nem áll le.

Hosszú út vezetett az Északi Színház épületének teljes felújítását célzó projekt megírásától a munka valódi megkezdéséig. A 2012-ben megnyert pályázat a tervek aktualizálásával indult, majd jött a közbeszerzés, amelyen senki nem felelt meg az elvárásoknak. Újabb aktualizálást újabb közbeszerzési pályázat követett, ezen pedig meglett a nyertes kivitelező cég. S bár a döntést a vesztes vállalkozás megfellebbezte, nem járt eredménnyel, ezért a nyertes Tarr&Tarr Kft-vel alá is írta a kivitelezési szerződést a polgármesteri hivatal.

A színház dolgozói így hétfőn megkezdték az épület teljes kiürítését, hamarosan meg is kezdődhet a munka. Ám kedden a közbeszerzési eljáráson vesztes Solpress Kft. a törvényszéken támadta meg a döntést.

"A vesztes cég ugyan alacsonyabb áron végezte volna el a munkát, de a pályázatuk hiányos volt, nem felelt meg a kiírásnak" - magyarázta Koncz Andrea, a polgármesteri hivatal EU-s pályázatokért felelős irodájának a vezetője.

A törvényszéki eljárás miatt azonban szerencsére nem kell leállítani a győztes céget, így annak munkásai hamarosan dolgozni is kezdenek az épületben. Ám azt nem tudni, mi történik, ha a vesztes cég pert nyer a bíróságon... A peres ügyben akár egy-két hónapon belül, de az is lehet, hogy akár több hónap múlva várható döntés.

"A közbeszerzés során mi a törvényeknek megfelelően jártunk el, így nem hiszem, hogy elveszíthetjük a pert" - tudtuk meg Koncz Andreától.

A közbeszerzési eljáráson vesztes cég valószínűleg azért ragaszkodik annyira a munkához, mert az építészeti-iparban nagy presztízzsel jár egy ilyen munka elvégzése. Másrészt pedig a közbeszerzési eljárás eredménye elleni fellebbezéssel komoly pénzösszeget vesztett, és ezt szeretné visszaszerezni...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: