2016-04-26 12:21:22• hírek • Szatmár.ro

A bíróság elé kerül Govor, Marian és Vlas

A Román Korrupcióellenes Ügyészség Nagyváradi Területi Szolgálata átadja a bíróságnak a többrendbeli zsarolási ügyet.

A DNA kedden kiadott sajtóközleménye szerint a ügyészség befejezte a vizsgálatokat az ügyben és átadta azt a bíróságnak. A közlemény szerint Mircea Govor a Szatmár Megyei Tanács alelnöke és a PSD megyei elnökeként három zsarolási ügy miatt kerül a törvény elé és bírósági ellenőrzés alatt várhatja a tárgyalás megkezdését. Valer Marian szenátor, egy helyi napilap egykori főszerkesztője, illetve Vlas Mirel, egy elsősorban útépítéssel fogalkozó cég adminisztrátora is a bíróság elé fog állni, mindkettőjüket bűnrészességgel vádolják. Ők szabadlábon várhatják ügyük alakulását.

Mircea Govort, a Szatmár Megyei Tanács alelnökét, a PSD megyei szervezetének korábbi elnökét december 17-én vette őrizetbe a DNA. Néhány napos házi őrizetet követően december 23-án egy hónapos előzetes letartóztatásba helyezték. Január 11-én, hétfőn Szatmárnémetiből Nagyváradra szállították, ahol ismét kihallgatták. Ügyével kapcsolatban összesen 16 házkutatást tartottak eddig Szatmár, Botosani és Ilfov megyékben, illetve Bukarestben.

A DNA közleménye szerint az egyik ügyben Mircea Govor egy ügyvédet zsarolt meg 2010 tavaszán, hogy segítsen a Vlas Mirel vezette cégnek közbeszerzési eljárásokat nyerni, máskülönben egy sor lejárató cikk jelenik meg róla a Valer Marian vezette napilapban. Egy másik ügyben  Govor és Marian szintén sajtós lejárató kampánnyal fenyegetve egy polgármestert juttatta munkához Vlas Mirel útépítő cégét 2010 őszén. A fő gyanúsított a helyi Munkaügyi Felügyelőség ideiglenes vezetőjét 2013-ban arra próbálta meg rávenni, hogy egyebek mellett a hozzá közel álló cégeket illeve polgármesteri hivatalokat kerüljék el az ellenőrök.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: