2008-12-30 15:49:59• hírek • Szatmar.ro

A bíró is hiányolná őket

A mai zsúfolt program ellenére is vannak, akik nem hiányozhatnak a pályáról.

A XXI. század labdarúgásában nem ritka, hogy egy nagy csapat évente több, mint 50 mérkőzést játszik, ráadásul ezen csapatok legjobbjai a válogatottakban is szerepet vállalnak, így gyakran évi 60 mérkőzésen is pályára lépnek. Ezt a tempót nem könnyű tartani, de egyesek igazi vasembereknek bizonyulnak.

 

Az európai topligákban, a mezőnyjátékosok között, jelen pillanatban Simon Rolfes, a Leverkusen középpályása „van legtöbb ideje a pályán." A 26 éves labdarúgó legutóbb 2005 augusztusában hiányzott a „gyógyszergyárosok" csapatából, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy a legutóbbi 115 bajnokin folyamatosan pályára lépett.

Ám az elnyűhetetlenségi rekordot nem ő, hanem Brad Friedel tartja. Az angol bajnokságban legutóbb 2004 augusztusában rendeztek olyan bajnoki fordulót, hogy Aston Villa 37 éves kapusa ne lépjen pályára. A sokszoros amerikai válogatott hálóőr azóta 172 bajnokin ott állt a kapufák között.

Bár a francia Zoumana Camara 70 mérkőzést felvonultató sorozata valósággal eltörpül a fenti játékosok teljesítménye mögött, a Paris Saint-Germain védője egy igazán rendkívüli rekorddal büszkélkedhet: 2000 február 3. óta, amennyiben játékra alkalmas volt, csak kezdőként lépett pályára bajnokin, pedig azóta megfordult a Bastia, a Lens, az Olympique Marseille, a St. Etienne és a Leeds csapataiban. A 29 éves labdarúgó egy alkalommal a francia válogatottban is pályára lépett, 2001-ben Ausztrália ellen, természetesen kezdőként. Camara azonban amilyen megbízhatóan védekezik, olyan eredménytelenül támad: az utóbbi öt évben 165 francia bajnokin lépett pályára és mindössze egy gólt szerzett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: