2012-09-23 14:51:46• hírek • Szatmar.ro

A bíráskodás ellenére pontot szerzett a VSK

Döntetlennel kezdte a második osztályos szereplést a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata: a 2012-2013-as szezon nyitányán Nicolae Istrate tanítványai 28-28-al zártak Nagyszentmiklóson.

Kellemetlen körülmények közepette játszotta le a kiesés utáni első meccsét a Nicolae Istrate és Kibédi Adalbert által felkészítette együttes, amely hiába vezetett szinte végig Bartók Béla szülővárosában, a játékvezetők mindent megtettek annak érdekében, hogy a szatmáriak pont nélkül maradjanak. Tevékenységüket csak félig koronázta siker.

„Azt elfogadom, ha egy csapat jobb, akkor nincs miért panaszkodni a bíráskodásra. De most az egész mérkőzésen vezettünk, a félidei hatgólos előnyt a 40. percig tartottuk, akkor 22-16 volt az eredmény. Az utolsó két percben azonban elképesztő dolgok történtek. Ekkor 27-24-re vezettünk, de a bírók kiállították Oláhot és Popot is, így a hazaiak kettős emberelőnyben négy gólt dobva megfordították a mérkőzést. Azonban akármennyire is szerették volna a nagyszentmiklósi győzelmet, 15 másodperccel a vége előtt sikerült egyenlítenünk, és ekkor már nem volt mit tenni, maradt a döntetlen" - vakadt ki a végén Istrate.

A pártos bíráskodást az is mutatja, hogy a találkozón a szatmáriak két hétméterest kaptak , a hazaiak viszont kilencet. Szerencse, hogy ebből Cioroiu kapus hármat ki is védett. A kiállítások terén is igen eltérő volt az arány: amíg a szatmáriakat hat darab kétpercessel büntették, addig hazai játékost csak egyszer állítottak ki.

A következő fordulóban a VSK szombaton 11 órától a Piteşti HC Argeş együttesét fogadja.

A osztály, B csoport, 1. forduló:
Nagyszentmiklósi Unirea-Nagyszentmiklósi Unirea 28-28
(12-18)
A szatmári pontszerzők: Oláh 8 (2x7), Albu 6, Jurj 5, Mateş 5, Ciaca 3, Pop 1. Játszott még: Cioroiu, Mureşan, Santeiu.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: