2014-07-04 16:22:23• hírek • Kocsis Zoltán

A biológiát és a földrajzot választották a legtöbben

Közel egy hónappal ezelőtt, még június 10-én kezdődött és pénteken, július 4-én ért véget az érettségi Romániában, ezen belül pedig Szatmár megyében is. Az utolsó napra a választott tantárgyak írásbeli vizsgája maradt.

Az eredetileg az érettségire beiratkozott 2157 diák tíz különböző tantárgyat választott. Pénteken viszont már csak 1826-an ültek be a padokba, 331 diák menet közben lemorzsolódott. Érdekesség, hogy magasan a legtöbben a földrajzot és a biológiát választották, míg a legkevesebben a szociológiát - mindössze egyetlen tanuló.

Földrajzra közel ezren, szám szerint 989-en iratkoztak fel, ám végül 917-en vizsgáztak. A legnagyobb a különbség a biológiából volt, amely vizsgára 720-an iratkoztak fel, ám végül csak 549-en jelentek meg. Ezen kívül még kémiából és informatikából haladta meg a százat a feliratkozottak (161 illetve 136) és a vizsgázók (134 illetve 118) száma.

A 68 fizikára feliratkozott diáknak kevesebb, mint fele, 25 jelent meg pénteken, az 57 filozófiára jelentkező közül viszont már valamennyien ott voltak. Mint ahogy nem volt hiányzó a közgazdaság (17 diák), a logika és a pszichológia (egyaránt négy) vizsgán sem és elment vizsgázni az az egyetlen diák is, aki a szociológiát választotta.

Akárcsak a szerda, a pénteki nap sem maradt incidens nélkül: a George Emil Palade Élelmiszeripari Líceumban lévő vizsgaközpontban az egyik diáknál mobiltelefont találtak, amiért ki is zárták az érettségiről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: