2017-09-04 15:16:03• hírek • Szatmar.ro

A bihari karsztvidék barlangjaihoz kirándulnak a Természetjárók

A Szatmárnémeti Természetjárók szeptember 10-én, vasárnap Vadady-Filep Gyula vezetésével autóbuszos kirándulást szerveznek Vársonkolyosra (Șuncuiuș) a Nagy Magyar-barlanghoz.

A Nagy Magyar (Peștera Unguru Mare) a karsztvidék egyik legnagyobb bejáratú barlangja, magassága 27, szélessége 42 méter. A barlanghoz egy keskeny függőhíd vezet át, ahonnan kiváló rálátás nyílik a környező vadregényes tájra. A térség további, több mint 100 kisebb-nagyobb barlangot rejt, melyek könnyebb-nehezebb túrák keretében felkereshetők. Említésre méltók még: Közép-Európa egyik leghosszabb, több mint 50 kilométeres járata, a Szelek barlangja (Peştera Vîntului), a Kecskés-barlang (Peştera Napiştileu, 195 m), a Méhsed völgyében található Meszes-barlang (Peştera de la Izvor, 230 m), a Lesján-barlang (Peştera Leşiana, 124 m) és a Bíró Lajos-barlang (Peştera Moanei, 1170 m).

A kirándulásra 30 személyes busz indul, ezért a helyek száma korlátozott. Jelentkezni Vadady-Filep Gyulánál lehet a 0758435763-as telefonszámon.

A kirándulókat reggel 7:45 órakor a Károlyi úton található Lebada üzlet előtti parkolóba várják, az autóbusz innen indul 8 órakor. A buszköltség: 50 lej / fő. A visszaérkezés Szatmárnémetibe este 8 órakor lesz.

Az útiköltség összegét az előre feliratkozott személyek szeptember 6-án, szerdán 18:00 és 19:00 óra között a Szamos áruház előtt adhatják oda.

A kirándulásra javasolt a recés talpú sportcipő, zseblámpa és esőköpeny.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: