2017-11-16 16:01:57• hírek • Bede Emőke

A betörők leleményességére hívta fel a figyelmet a rendőrség

A rendőrség és a csendőrség közös akció keretében hívta fel a járókelők figyelmét a betörők leleményességére.

A kétnapos akció során Szatmárnémeti forgalmasabb helyein tájékoztatókat osztogattak a rend emberei, valamint szóban is kifejtették, mire érdemes leginkább figyelni ingatlanaink és értéktárgyaink védelme érdekében.


A rendőrök éberségre intették a lakosokat nem csak saját lakásaikkal szemben, hanem a szomszédokéval szemben is. Kellő körültekintésre ösztönöztek mindenkit, és azt javasolták, hogy idegen embereknek senki ne szolgáltasson ki információkat saját vagy szomszédja lakására vonatkozóan.


Az akció különös figyelmet fordított az idősek tájékoztatására is, hiszen ők az egyik legérintebb korcsoport a betöréseket illetően. Az idősödő emberek hajlamosabbak jóhiszeműen idegeneket is beengedni a lakásba. Ennek elkerülése érdekében ajánlatos mindig valamilyen hivatalos igazolványt vagy felhatalmazást kérni a becsengetőktől. Amennyiben nem tudnak ilyennel szolgálni, jobb be sem engedni őket.


A rendőrség emberei továbbá azt is javasolták a lakosoknak, hogy a különböző közösségi oldalakon ne osszanak meg árulkodó képeket vagy bejegyzéseket, ha hosszabb távra eltávoznak otthonról (pl. nyaralás céljából). A betörők előszeretettel szemelik ki következő célpontjukat az interneten, hiszen sokan elővigyázatlanul tudatják a nagyvilággal, ha épp nincsenek otthon.


A betörés elleni kampány a közeljövőben folytatódni fog a városban és megyeszerte egyaránt.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: