2009-01-08 18:14:27• hírek • Parajdi Andrea

A betegellátás folytatódik

A házi-beteggondozási tevékenységek kibővítése céljából indította a Szatmárnémeti Caritas Szervezet azt a programját, amely tíz hónapon át 360 idősnek nyújtott segítséget.

A Családügyi Minisztérium finanszírozásával valósult meg Szatmár megyében, a Támogatás által az idős korhoz illő méltó életért című projekt, amelyet Szatmárnémetiben, Bélteken és Szaniszlón bonyolított le a Caritas Szervezete. Az elért eredményekről csütörtökön sajtótájékoztatón számolt be a projekt kordonátora, Vitéz Carmen.

A Szatmárnémetiben történő házi-beteggondozási tevékenységek kibővítése mellett, a projekt célkitűzései közt szerepelt időseket gondozó központok kialakítása Bélteken és Szaniszlón. A projekt ideje alatt 18 személy szerezte meg az idős gondozó képesítést, akiket a Caritas nagyrészt alkalmazott is. Tíz hónap alatt közel 300 idős szatmári lakosnak segítettek, Bélteken 23, Szaniszlón pedig 28 személy részesült a projekt nyújtotta lehetőségekből.

-Nagyon jó eredményekkel zártuk a projektet, azonban senki se gondolja azt, hogy a továbbiakban nem gondoskodunk a programban részt vett idősekről. Az általunk ellátott betegeket továbbra sem hagyjuk magukra - mondta Fazekas Csilla, a Caritas sajtóreferense.

Több mint 300 idős betegnek nyújtott segítséget a Caritas Szervezete.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: