2019-01-30 08:07:27• hírek • Szatmár.ro

A betegeknek, a szegényeknek és az elfelejtett oktatási intézményeknek segít a Maurer Alapítvány

A szamosdarai ovi kis nebulói két és fél éves kortól hat éves korig összesen 30-an vannak, ők kaptak ezúttal ajándékot.

Persze az óvónéniket és gyermekeiket sem felejtették ki a Maurer Alapítvány önkéntesei a sorból. Egy ilyen kis vidéki óvoda minden egyes "lakója" megérdemli a gondoskodást, az önzetlen törődés érzését. Maurer Róberttel, a szervezet alapítójával beszélgettünk a szamosdarai látogatásról és a 2019-es tervekről.

 

A vidéki óvodáknak nehezebb a fentmaradás, főképp a magyarlakta területeken. Kevés a gyermek. Sok szülő a közeli városokba adja csemetéit, hiszen oda jár dolgozni és úgy egyszerűbb. A szamosdarai ovi épülete jó állapotú, rendben is lenne minden, de a faluban sok munkalehetőség nincs, a város pedig 7 kilométerre van. A kis közösséget a nem túl fényes helyzet igazi csapattá kovácsolta. A három fős pedagógusi kar azzal dolgozik, ami épp akad, és saját anyagi forrásaikból is áldoznak - mikor mire, de általában a kézműves foglalkozások alapanyagai a legköltségesebbek, pedig az fejleszti igazán az apróságok kreativitását, kézügyességét, képzelőerejét.

 

A Maurer Alapítvány január végi szamosdarai látogatása alkalmával a kicsik számára kor és nem szerint összeállított csomagokat ajándékozott. A dobozokban körülbelül 20-25 euró (100-130 lej) értékű ruházat, lábbeli, játék és más hasznos dolog található. A óvónők és az intézmény számára pedig az ügyességi foglalkozásokhoz nélkülözhetetlen alapanyagokat adományozott a szervezet.

 

Az ajándékokat az alapítvány egyrészt a baptista egyházzal közreműködésben gyűjti és osztja szét, másrészt saját forrásából fedezi.

 

Ahogyan az eddigi években, 2019-ben is a rászorulók segítése a Maurer Alapítvány maroknyi csapatának elsődleges célkitűzése. Az elhagyott, elfelejtett oktatási intézmények tanulói, ovisai számára meglepetés csomagokat adnak, a foglalkozásokhoz eszközöket és alapanyagokat biztosítanak, játékokkal kedvedkednek. Betegszállítással kapcsolatban is fordulhatnak hozzájuk, de rendezvényekre is meghívhatóak egészségügyi szolgáltatások biztosítására szakképzett személyzettel a felszerelt mentőautó fedélzetén.

 

A maroknyi csapat saját bevételének felajánlása, illetve a baptista egyház közbenjárásával megvalósuló adománycsomagok sajnos nem jelentenek elég forrást mindarra, amit az alapítvány szeretne. A célok továbbra sem változtak, segíteni a szegényeket, az elesetteket és a betegeket. Ehhez idén a betegszállító autó cseréje is tervben van, valamint legalább 30%-kal több nehéz sorsú ovi és suli felkeresése tavalyhoz képest. Úniós és romániai pályázatokra várhatnak, aztán vagy megkapják, vagy nem. Várakozásra nincs idő, a betegség és a szegénység sem vár a sorára, míg ráér az illető.

 

A Maurer Alapítványnak a céljai mielőbbi megvalósításához az Ön segítségére is szüksége van. A személyi jövedelemadója 2%-át fordítsa a rászoruló betegek és az elhagyott oktatási intézmények közösségének megsegítésére! Segítsen azoknak, akikről elfelekeztek! Segítsen azoknak, akiknek más nem segít! Ez Önnek nem nagy összeg, azonban másoknak egy pár cipő, színes papír a kézimunka órára, vagy az üzemanyag díja otthonról a kórházig. Döntse el Ön, hova utalja idén amit amúgy is megkap valamely szervezet! Döntsön a Maurer Alapítvány mellett!

 

A 230-as formanyomtatvány kitöltésével és beküldésével több száz ember öröméhez járulhat hozzá. Ne habozzon, hiszen idén már csak március 15-ig van ideje erre. Tudta, hogy 2018. óta személyi jövedelemadója 3,5%-ról rendelkezhet? Azt a plusz másfél százalékot olyan szervezetek kaphatják meg, melyek akkreditációval és licencelt szoviális szolgáltatással rendelkeznek. A Maurer Alapítvány megfelel az összes kritáriumnak, így bátran kitöltheti a nyomtatványt, mert jó helyre kerül a pénze.

 

 Jelentse be munkahelyén vagy mondja meg könyvelőjének, mire szánja idén a 3,5%-át!

 

A Maurer Alapítvány adatai:

Fundatia Maurer Satu Mare

CUI 9524459

IBAN RO60BTRL03101205K39281XX

 

Maurer Róbert és önkéntes csapata nevében mondunk köszönetet minden kedves támogatónak!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: