2018-02-05 12:16:03• hírek • Közlemény

A betegekért mutatnak be szentmisét

Szűz Mária Lourdes-i jelenése emléknapján, február 11-én a szatmárnémeti székesegyházba várják a betegeket és az értük imádkozókat.

1858-ban megjelent Lourdes-ban a Szűzanya. A barlangban, ahol a jelenés történt forrás fakadt, melynek vizétől sokak bizonyítottan csodás gyógyulásban részesültek. A délnyugat-franciaországi település azóta zarándokhely, de Lourdes üzenete messze túlmutat, a Szűzanya minden beteg segítségére sietett és siet. Az Egyház 1993-tól minden év február 11-én, vagyis az első lourdes-i jelenés napján a betegekre irányítja a világ figyelmét.A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye is már évek óta közös szentmisére hívja a betegeket, hozzátartozóikat, az orvosokat, ápolókat, önkéntes beteglátogatókat, mindenkit, aki a betegekért szeretne imádkozni. A Kegyelem Éve programjai részeként, a szatmárnémeti Székesegyházban vasárnap délután fél hattól gyónásra nyílik lehetőség, hat órától pedig Hársfalvi Ottó általános helynök mutat be szentmisét a betegekért. A résztvevők teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételek mellett.


A szervező kórházpasztorációs iroda idén is felajánlja az ingyenes szállítás lehetőségét azoknak, akiknek egyébként nehézséget jelentene eljutni a szentmisére. A szállítást igénylőket kérik, február 8-ig jelentkezzenek Gáspár Annamária kórházpasztorációs referensnél a 0743 097 701-es telefonszámon, munkanapokon reggel kilenc és délután négy órák között.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: