2017-02-03 14:37:57• hírek • Szatmár.ro

A betegekért mutatnak be szentmisét

A szatmárnémeti székesegyházban február 11-én, a betegek világnapja alkalmából mutatnak be szentmisét.

1858-ban megjelent Lourdes-ban a Szűzanya. A barlangban, ahol a jelenés történt forrás fakadt, melynek vizétől sokak bizonyítottan csodás gyógyulásban részesültek. A Délnyugat-Franciaországi település azóta zarándokhely, de Lourdes üzenete messze túlmutat a határain, a Szűzanya minden beteg segítségére sietett, siet. Az Egyház 1993-tól minden év február 11-én, vagyis az első lourdes-i jelenés napján a betegekre irányítja a világ figyelmét. A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye is már évek óta közös szentmisére hívja a betegeket, hozzátartozóikat, az orvosokat, ápolókat, önkéntes beteglátogatókat, mindenkit, aki a betegekért szeretne imádkozni.

A szatmárnémeti Székesegyházban 11-én, szombaton délután fél hattól gyónásra nyílik lehetőség, hat órától pedig a legszentebb áldozatot mutatja be Schönberger Jenő püspök. A résztvevők teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételek mellett.

A szervező kórházpasztorációs iroda idén is felajánlja az ingyenes szállítás lehetőségét a Székesegyházba azoknak, akiknek egyébként nehézséget jelentene eljutni. A szállítást igénylőket kérik, február 8-ig jelentkezzenek Gáspár Annamária kórházpasztorációs referensnél a 0743-097 701-es telefonszámon, munkanapokon reggel nyolc és délután négy óra között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: