2014-02-04 19:35:53• hírek • Szatmár.ro

A betegekért imádkoznak

Szentmisét mutatnak be február 11-én a betegek világnapja alkalmából.

Lourdes-ban 1858-ban megjelent a Szűzanya, a barlangban forrás fakadt, melynek vizétől sokaknak csodás gyógyulásban volt részük. A Délnyugat-Franciaországi település azóta zarándokhely, de Lourdes üzenete messze túlmutat a határain, a Szűzanya minden betegek segítségére sietett, siet.

Az Egyház 1993-tól, az első lourdes-i jelenés napján, február 11-én emléknappal fordítja a világ figyelmét a betegek felé. A Szatmári Római Katolikus  Egyházmegye már évek óta válaszol a meghívásra, és az Önátadás Évében is közös ünneplésre hívja a betegeket, hozzátartozóikat, orvosokat, ápolókat, az önkéntes beteglátogatókat és mindazokat, akik szentmisében szeretnének együtt imádkozni a betegekért.

A szatmárnémeti Székesegyházban délután fél hattól gyónásra nyílik lehetőség, hat órától pedig Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök mutatja be a betegekért a legszentebb áldozatot. A résztvevők teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételek mellett. Idén is ingyenes szállítási lehetőséget biztosítanak a Székesegyházba azoknak, akiknek egyébként nehézséget jelent eljutni.

A szállítást igénybe vevőket kérik, február 7-ig jelentkezzenek a Püspökség 0261-714955-ös telefonszámán munkanapokon reggel nyolc és délután négy óra között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: