2012-03-19 17:01:23• hírek • RMDSZ.ro/Szatmár.ro

A bérpótlékok visszafizetésének eltörléséért dolgozik az RMDSZ

A koalíció hétfői, március 19-i ülésén egyezség született arról, hogy az RMDSZ törvénytervezetet nyújt be, amely a közalkalmazottak bérpótlékainak visszafizetési kötelezettségét törli el.

Kelemen Hunor szövetségi elnök január elején kérte a koalícióban, hogy mentesítsék a közalkalmazottakat az alól a kötelezettség alól, amelyet a Számvevőszék rótt ki, és amely arra kötelezné a helyi önkormányzatokban dolgozókat, hogy fizessék vissza azokat a fizetéspótlékokat, amelyeket a kollektív munkaszerződések alapján, törvényes módon kaptak. Az RMDSZ számításai szerint országszerte közel 300.000, helyi- és megyei önkormányzatokban dolgozó közalkalmazottat érint a Számvevőszék határozata.

Az RMDSZ politikusai ennek érdekében egy törvénytervezetet állítottak össze, amelyet ezen a héten iktatnak a Szenátusban, onnan kerül majd át a Képviselőházba, amely ebben a kérdésben a döntő ház.

Ez ügyben megkerestük Günthner Tibor szenátort, aki a Szatmár.ro kérdésére elmondta: az RMDSZ álláspontja szerint lehetetlen visszakérni visszamenőleg több évre az akár havi 300-400 lejes összeget, amit a közalkalmazottak gyakorlatilag törvényesen kaptak meg. A közhivatalok vezetői döntöttek a pótlékról, a prefektusok sem támadták meg az ennek kifizetéséről szóló rendeletet.

Günthner Tibor szerint azzal, hogy a közalkalmazottaktól visszakérnék a hónapokon keresztül kapott összegeket, a költségvetés csak egy kis összeggel lenne "gazdagabb", azonban az embereket lehetetlen helyzetbe hoznák.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: