2012-01-30 14:06:55• hírek • szatmar.ro

A bérek és nyugdíjak emelése is téma

Franks úgy véli, hogy a gazdasági növekedés kevés ahhoz, hogy emelkedni kezdjen Romániában az életszínvonal.
Franks úgy véli, hogy a gazdasági növekedés kevés ahhoz, hogy emelkedni kezdjen Romániában az életszínvonal.

Kevesebb személyt alkalmaznának Romániában, amennyiben megemelnék a minimálbér értékét, véli Jeffrey Franks, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) bukaresti küldöttségének vezetője.

Franks szerint az elmúlt időszakban folyamatos volt a gazdasági növekedés, és a 2012-es évre is növekedés várható. Azonban Franks úgy véli, hogy mindez kevés ahhoz, hogy növekedni kezdjen Romániában az életszínvonal. Nem tartja ugyanakkor jó ötletnek, hogy a minimálbért emeljék, mert szerinte ez visszavetné az alkalmazások számát.

Románia, véleménye szerint kevésbé szigorú költségvetési célokkal is számolhatna az idei évben, amely által több pénzt fordíthatnának a gazdaság fellendítésére. A kormány által meghatározott 1,9 százalékos költségvetési hiányhoz képest nagyobb lehet a hiány, azonban nem lépheti túl az Európai Unió által meghatározott 3 százalékos célértéket.

Jeffrey Franks romániai látogatása során Emil Boc miniszterelnökkel többek között a közalkalmazotti bérek és nyugdíjak emeléséről is tárgyalni fog, legalábbis a PDL alelnöke szerint a kormánykoalíció erre hatalmazta fel.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: