2012-05-07 10:59:43• hírek • Póti Orsolya

A Kölcsey csatornarendszere is felújításra szorul

Jó úton haladnak a felújítási munkálatok az egykori püspöki konviktus épületében, bár még mindig van mire összpontosítania a Kölcsey Ferenc Főgimnázium vezetőségének. Az elmúlt hónapban ugyanis kiderült, hogy a csatornarendszer is rossz állapotban van, ezért az udvar leaszfaltozása előtt ennek rendbetétele is megoldásra vár.

Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatónője tájékoztatta a Szatmár.ro-t arról, hogy miként is haladnak az épületben a felújítási munkálatokkal. Mint megtudtuk, a Poszet Kft. munkatársai még márciusban elkezdték a régi fűtésrendszer cséréjét, ugyanis ez rendkívül rossz állapotban volt.

Március közepe óta sikerült az osztálytermekben, tanári szobákban és a laboratóriumokban beépíteni a fűtőberendezéseket, jelenleg pedig a folyósokon dolgoznak a munkások.

„Nemsokára véget érnek a fűtésrendszer cseréjével kapcsolatos munkálatok, ami hozzávetőleg 500.000 lejbe került. Jelenleg a folyosókon, jövő héttől pedig a pincében zajlik a munka, majd a rendszer összekötése következik." - magyarázta Pataki Enikő.

Az épületen kívül, az udvaron is ütemesen zajlik a munka, hiszen a csatornarendszer ellenőrzése és vizsgálata után kiderült, hogy itt is komoly problémák vannak. Ezen a téren fontos a hibák sürgős elhárítása, a kanalizálás megoldása, ugyanis enélkül nem kezdhetik el az udvar leaszfaltozását. A kanalizálás rendbetétele kapcsán az iskola vezetősége a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalhoz fordult segítségért.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: