2010-03-18 11:22:43• hírek • Szatmar.ro

A bennmaradás lehet a cél a vívóknál

Országos párbajtőr bajnokságra készülnek a lányok Craiován.

Hétvégén Craiován rendezik a női párbajtőr országos bajnokságot, amelyen természetesen a Szatmárnémeti Sportklub is érintett. A lányok a tavaly a második helyen végeztek, idén viszont jóval kevesebbel is beérné a szakvezetés.

A Sportklubot a pénteki egyéni versenyszámban egy rendkívül fiatal delegáció képviseli, hisz Amalia Tataran, Stepper Evelin, Veres Gréta, Oana Dragusin és Diana Oros közül még senki sem töltötte be a 17. életévét, sőt, utóbbi kettő még a 16-ot sem. A szombati és vasárnapi csapatversenyen Májer Csilla is pátra lép majd, aki mellesleg edzőként is segíti fiatal kolleginai fejlődését.

Mint már említettük, tavaly a Tataran, Májer és Simona Deac alkotta csapat ezüstérmet szerzett, utóbbi azonban már a Steaua csapatát erősíti. Egyelőre ráadásul még az is kérdéses, hogy a Sportklub kap-e valamiféle nevelési díjat a katonacsapattól, mivel egy korábbi, a militarizált időket idéző rendelkezés szerint a hadsereg ingyen igazolhat.

„Tavaly bravúr volt az ezüstérem, most viszont bravúr lenne dobogóközelbe kerülni. Reálisan nézve a Szuperligában való bennmaradás lehet a cél, ami azt jelenti, hogy a hat között kell végezni a nyolccsapatos mezőnyben. Egy pár évig pedig nem is lesz esélyünk dobogóra kerülni, az anyagilag nagyságrendekkel jobban álló Steauának és Craiovának két csapata is van, ha az egyiket sikerül megelőzni, az nagy bravúr lenne" , nyilatkozta az indulás előtt Csiszár Ferenc edző.

Egyéniben mellesleg a legjobb 32 jut be az őszi második fordulóba, Csiszár pedig megjegyezte, hogy három továbbjutóval máris elégedett lenne.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: