2010-12-28 15:56:10• hírek • Szatmár.ro

Belvíz Pusztadarócon és Lázáriban

Pusztadarócon és Lázáriban is komoly problémák vannak a belvizekkel.

Gaman Mihály, pusztadaróci polgármester tájékoztatása szerint soha nem volt még olyan nagy a belvíz a község területén, mint az elmúlt napokban.

- Atyába a Nagyárok sem tudta elnyelni a községközponti vizet, így állandó készenlétben kellett lennünk - mondta el Gaman. A református templom előtt mintegy 250 méteren elöntötte az utat a víz: ennek a levonulását kedd estére, szerda reggelre várták. Lakóházakat egyelőre nem fenyeget a belvíz - tudtuk meg. Gaman szerint a legnagyobb probléma az emberek hozzáállásával van, ugyanis a tavaszi-nyári tapasztalatok ellenére sem történt előrelépés az árkok kitakarítása terén. A jövő évi elképzelések között kiemelt helyen szerepel Gaman szerint a községi belvízelvezető rendszer teljes rehabilitálása.

Lázáriban egy családot ki kellett telepíteni a Tetves felé vezető Batizi úton, annak házában ugyanis feltört a talajvíz. December 26-án egész nap öt szivattyú pumpálta a vizet erről a részről, 27-én pedig Nagypeleskére költöztették át a munkagépeket, ahol három lakást fenyegetett veszély: ezen a településen egy család állatait kellett a rokonokhoz áttelepíteni. Roszpapa Csaba alpolgármester beszámolt róla: ismét több csatornahidat kellett felszedni a víz megfelelő lefolyásának a biztosítására.


Mikolában már napok óta gondot okoz a belvíz
Mikolában már napok óta gondot okoz a belvíz


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: