2008-04-01 17:39:21• hírek • Szatmar.ro

Van eladási piaca a helyi boroknak

 Hamarosan kezdetét veszi a Szatmár Megyei Borverseny, illetve a Pálinkaverseny is.

A Szatmár Megyei Borversenyt idén hatodik alkalommal szervezik meg, illetve ötödjére követhetjük végig a megye szintű Pálinkaversenyt.

 A borversenyt április 16-18 között Pir községben szervezik meg, a pálinkaversenyre május 20-23 között kerül sor Kányaházán.

Dr. Scholtz Béla, a Szatmár Megyei mezőgazdasági Hivatal igazgatója a kedden tartott sajtótájékoztatón elmondta, idén könnyebben megtudják rendezni ezeket a versenyeket, mivel a Megyei Tanács 30000 lej támogatást nyújtott. Ennek az összegnek a felét a díjazottak között kívánják szétosztani. Dr. Scholtz Béla igazgató mint mondja, egyre inkább színvonalasabb mintákkal versenyeznek a termelők, csupán arra kellene őket ösztönözni, hogy néhányan palackozzanak is, hiszen a szatmári polcokon szinten lehetetlen helyi bort találni. 

-Fontos lenne, hogy a termelők saját boraikat palackoztassák, hiszen a külföldi üzletemberek bármikor kaphatnak ezen a lehetőségen. Manapság még igen nagy eladási piaccal rendelkeznek, hiszen a lakosság a kíváncsiság miatt is megvásárolja a helyi terméket. Ezt kellene a kiváló borgazdáknak kihasználni, amíg van rá lehetőség. -magyarázta Scholtz.

A borversenyre a Pir község kultúrotthonába április 14-15 között lehet benevezni, a pálinkaverseny nevezésére Kányaházán május 18-19 között kerül sor.

P.A. 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: