2009-06-13 18:29:37• hírek • Gozner Gertrud

Minőségi borok Krasznabélteken

A krasznabélteki borversenyre szombaton, június 13-án, 10 órától került sor. A zsűri megyebeli szakemberekből állt, a Komáromi József, Umhauser Valéria és Bencze Zoltán alkotta bíráló bizottság szerint kitűnő borokat vonultattak fel a település gazdálkodói.

Johann Brutler a krasznabélteki származású, Németországban élő bortermelő gazdaságának borai számos aranyérmet nyertek. Brutler szerint az idei verseny nagyon rangos volt, a bélteki borok nagyon sokat fejlődtek az elmúlt években. Összesen 33 bort neveztek be, és két ezüstérem kivételével az összes többit aranyéremmel jutalmazták – tudtuk meg a gazdálkodótól. Javarészt régi helyi bélteki szőlőfajták versenyeztek, de megtalálhatók voltak köztük a nemzetközi fajták is. Nagyon sikeres volt a verseny, a borok 98%-a aranyérmet kapott – összegezte az eredményeket Brutler.

Igazán minőségi borokat kóstolgattak a borbírák, mivel a település határában az elmúlt öt évben több mint 20 hektárnyi nemes ültetvényt létesítettek a gazdák.

Johann Brutler 1999 óta foglalkozik borászattal, és a bélteki Nachbil borok közel egy évtizede érnek el országos és nemzetközi sikereket. Számos jelentős díjjal jutalmazták a kiváló minőségű nedűket, amelyek neve ma már nemzetközi jelentőséggel bír. A fehérborok között romániai viszonylatban hivatalosan is a legjobb Chardonnay előállítóként tartják számon őket. Johann Brutler filozófiája, hogy csak különleges, minőségi borokat érdemes előállítani, így érdemes folytatni a nagymúltú krasznabélteki borászati hagyományokat.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: