2018-06-18 21:39:36• hírek • Szatmar.ro

A belgák könnyedén, a svédek és az angolok nehezen nyertek

FIFA World Cup

FIFA World Cup added a new photo - with 대한민국 축구 국가대표팀 - Korea Football Team at Nizhny Novgorod Oblast.

Svédország egy videóbíró segítségével megítélt büntetővel verte Dél-Koreát, Anglia a hosszabbítás perceiben születő Kane-góllal Tunéziát. Belgium a második félidőben elintézte Panamát.

 

Az F csoport második meccsén  a dél-koreaiak kezdték lendületesebben a találkozót, de a svédek szervezett védekezésükkel hatástalanították az ellenfél akcióit, majd kiegyenlítetté vált a mérkőzés. Az első félidő legnagyobb helyzetét Berg hagyta ki, aki 6 méterről a dél-koreai kapusba lőtt. A játékrész második felében a skandináv együttes irányított, de újabb komoly lehetőséget nem tudott kidolgozni. Nem alakult ki folyamatos játék, a 45 perc alatt több szabálytalanság volt (25), mint az eddigi vb-meccsek bármelyikén 90 perc alatt.
    

A folytatásban sem emelkedett a színvonal, a rengeteg szabálytalanság miatt sokat állt a játék. Valamelyest a svédek voltak jobbak, de ez veszélyes szituációkban nem nyilvánult meg, egy rossz ütemű becsúszás miatt 11-esből mégis sikerült előnybe kerülniük. A távol-keleti csapat hátrányban sem tudott újítani, a svéd védelem viszonylag könnyűszerrel őrizte meg az eredményt a lefújásig, ezzel lépéselőnybe kerülve következő ellenfelük, a németekkel szemben.

 

FIFA World Cup

FIFA World Cup added a new photo - with Dries Mertens and 2 others in Sochi, Russia.

 

A Panama felett aratott magabiztos, 3-0-s győzelemmel mutatkozott be Belgium a G csoport nyitómeccsén. A papírformának megfelelően a belgák az első perctől fogva irányították a mérkőzést, ugyanakkor a vb-újonc panamaiak jól tartották magukat az első negyvenöt percben és néhány gyors kontrával egyszer-egyszer zavarba is hozták az európaiak védelmét. Az, hogy a belgák nem előnnyel vonultak az öltözőbe nagyban volt köszöhető Jaime Penedónak, a Dinamo kapusa ugyanis több komoly bravúrt is bemutatott.
    

A fordulást követően Mertens bombagóljával gyorsan előnybe került a belga válogatott - 2014-ben is a Napoli csatára lőtte csapata első vb-gólját. Panama gyorsan válaszolhatott volna, de Courtois ziccert hárított. A belgák a folytatásban felőrölték ellenfelüket és Lukaku duplájával biztosították sikerüket.

 

FIFA World Cup

FIFA World Cup added a new photo - with Harry Kane and England football team in Volgograd, Russia.

 

A csoport másik találkozóján Angol labdarúgó-válogatott Harry Kane duplájának köszönhetően 2-1-es, kínkeserves győzelmet aratott Tunézia csapata felett. A 11 mérkőzés óta veretlen angolok az első öt percben kétszer is betalálhattak volna, ám előbb Jesse Lingard, majd Raheem Sterling hibázott óriási helyzetben. Néhány perccel később Harry Kane már nem hibázott, majd az afrikaiak helyzetét tovább nehezítette, hogy az addig több nagy védést bemutató Muez Hasszen kapust le kellett cserélni. Bár a folytatásban is az angolok játszottak fölényben és több nagy gólhelyzetet is kialakítottak, a tunéziaiak a félidő hajrájában büntetőből egyenlíteni tudtak.
    

A második felvonásban jóval kevesebb lehetősége volt Gareth Southgate szövetségi kapitány csapatának, amely ugyan próbálkozott, de a tunéziai védelem jobban zárt, mint az első negyvenöt percben. Az angolok cseréket is bevetettek, de végül egy újabb rögzített helyzet vezetett eredményre: Harry Kane másodszor is egy szögletet követően talált az ellenfél kapujába (fotó), megszerezve a győzelmet Angliának.
    

A mérkőzésen a csapatoknak és a szurkolóknak is meggyűlt a baja a természettel: nagy muslica- és szúnyoginvázióval kellett megküzdeniük, noha a világbajnokság előtt permeteztek a Volga folyó mentén.

 

F csoport:
Svédország
– Dél-Korea 1-0
gól: Granqvist (65., 11-es)
A csoport állása: 1-2. Mexikó és Svédország 3 pont, 3-4. Németország, Dél-Korea 0p.

 

G csoport:
Belgium – Panama 3-0
gólok: Mertens (47.), Lukaku (69., 75.)

 

Tunézia – Anglia 1-2
gólok: Szasszi (35., 11-es) illetve Kane (11., 92.)

A csoport állása: 1. Belgium 3 p. (3-0), 2. Anglia 3p (2-1), 3. Tunézia 0p (1-2), 4. Panama 0p (0-3)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: