2017-05-17 13:12:31• hírek • refszatmar.eu

A béke vallása? – Iszlámról a lelkészértekezleten

Megtartotta soron következő lelkészértekezletét a Szatmári Református Egyházmegye lelkipásztori közössége. Az érdekfeszítő előadást Kerekes József egykori Szatmárnémeti-szigetlankai, jelenleg Nagyvárad-rogériuszi lelkipásztor hozta el. Ő egyébként pár hete a Romániai Lelkészértekezlet elnöke is, s mint ilyen első királyhágómelléki, aki betölti ezt a tisztséget.

Csütörtökön délelőtt Erdei Árva István lelkipásztor igeolvasásával és imájával kezdődött az alkalom, majd Máthé Róbert a Szatmári Református Egyházmegye lelkészértekezleti elnöke köszöntött.

Kerekes József pár évvel ezelőtt kezdett el tüzetesebben foglalkozni az iszlámmal, látva annak szükségszerűségét a világpolitika tükrében.

Az előadásban a lelkipásztorok hallhattak az iszlám szó eredetéről: beletörődés, béke. Ebből adódik az érthetően vitatott megállapítás: az iszlám a béke vallása. Kerekes beszélt Mohamed, a “próféták pecsétje” életéről, mekkai és medinai tartózkodásáról, arról, hogy tanítása kísértetiesen hasonlított az ószövetségi profetikus és újszövetségi jézusi tanításokra. Beszélt az iszlám vallás szociális érzékenységéről, a szegények megsegítéséről, valamint politikai, gazdasági és katonai felfogásáról. Szó esett a szunnitákról és a síitákról, azaz az iszlám vallás két ágáról, valamint azok különbségéről.

Az előadást követően beszélgetések alakultak ki a témával kapcsolatosan. Az előadó készséggel válaszolt a kérdésekre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: