2014-01-15 16:41:08• hírek • Kocsis Zoltán

A bécsi turisztikai vásáron népszerűsítik Szatmár megyét

A bécsi nemzetközi turisztikai vásáron népszerűsíti Szatmár megyét a Szatmár Megyei Tanács teljes csúcsvezetése, azaz Adrian Stef elnök, valamint Riedl Rudolf és Mircea Govor alelnökök. Az eseményen való részvétel része a megye turisztikai fejlesztési stratégiájának.

„A bécsihez hasonló turisztikai vásárokon való részvétel az egyik első lépés a helyi turizmus fejlesztése irányában. Csak ha bemutatjuk és támogatjuk értékeinket, megismertetve azokat Európával, akkor fejleszthetjük megyénk turizmusát", jelentette ki Stef.

A bécsi expón hetven ország közel 750.000 kiállítója vesz részt, a látogatók várható számát, az előző évek tapasztalataiból kiindulva, 150.000 körül becsülik a szervezők: szakma és nagyközönség egyaránt jelen van tehát.

A vásáron megyénk képviselői információs anyagok közvetítésével igyekeznek bemutatni Szatmár turisztika látványosságait, hagyományos termékeit, tradícióit. Az eseményen való részvétel szerepel a megyei tanács által elfogadott turisztikai fejlesztési stratégiájában, egyben remek alkalom a megye multikulturalizmusának bemutatására, szögezi le a megyei tanács közleménye.

A kommünikéből megtudhatjuk, hogy a január 17-én, péntek délután 18.30 órakor kezdődő „román esten" Szatmár megye kulturális értékeit is megpróbálja megcsillantani. Jelen lesz a vámfalui fazekasmester, Istvánfi Géza, a közel kétszáz meghívott pedig a Cununita néptáncegyüttes révén betekintést nyerhetnek a szatmári folklór világába.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: