2009-09-22 14:27:10• hírek • Szatmár.ro

Ismét aggódnak a kölcseysek szülei

A napokban újabb nyílt levelet tett közzé a Kölcsey Ferenc Főgimnázium Szülői Bizottsága, melyben arra kérik a megye illetve a városvezetést, hogy nevezzék meg azokat a konkrét lépéseket, melyeket az intézmény épületproblémáinak megoldása érdekében tettek a májusi megbeszélés óta, ugyanis attól tartanak, hogy azóta nem történt előrelépés az ügyben.

Ismét puskaporos kezd lenni a levegő a Kölcsey Ferenc Főgimnázium épületproblémái körül, ugyanis az iskola Szülői Bizottsága úgy véli, a megye illetve a város vezetése nem tette meg azokat a szükséges lépéseket, melyek a májusban felvázolt megoldáshoz közelebb segítették volna az intézményt.

Nyílt levélben teszik fel a kérdést Csehi Árpád, tanácselnöknek, Ilyés Gyula, polgármesternek, Kereskényi Gábor, alpolgármesternek illetve Kónya László, főtanfelügyelő-helyettesnek, hogy hol és milyen körülmények között fogja kezdeni a jövő tanévet az iskola, továbbá milyen konkrét intézkedések történtek annak érdekében, hogy ez optimális körülmények között történjen.

Elek Imre, az iskola igazgatója a Szatmár.ro-nak elmondta, nem tudott a szülők kezdeményezéséről, azonban őt is aggodalommal tölti el, hogy máig nem készült el az iskola majdani épületének felújítását célzó pályázat. A tervek szerint, a jövő tanévtől a Zárda épületében, vagyis az Aurel Popp Művészeti Iskola által jelenleg használt és a másik szárnyba költözne át a főgimnázium, azonban mindkét szárny alapos felújításra szorul, melyre eredetileg a Regionális Operatív Program keretében nyílt volna lehetőség.

Az üggyel kapcsolatban felkerestük Kereskényi Gábor alpolgármestert, aki elmondta nincs miért aggódniuk sem a szülőknek, sem pedig az iskola közösségének, mivel a májusi megbeszélést követően igenis megtették a szükséges lépéseket, melyekről hamarosan nyílt levélben fognak beszámolni.


Rárfér a tatarozás a Zárda épületére
Rárfér a tatarozás a Zárda épületére


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: