2014-07-01 13:54:00• hírek • mti

A bátor amerikaiak az eredményes belgák ellen

A bátor támadójátékot felvállaló amerikaiak vagy a nem túl meggyőzően, de annál eredményesebben futballozó belgák kerülhetnek a legjobb nyolc közé a brazíliai labdarúgó-világbajnokság második keddi (23.00 óra) nyolcaddöntőjéből.

A tengerentúli csapat német szövetségi kapitánya, Jürgen Klinsmann azt ígérte, az egyenes kieséses szakaszban sem változtat játékán az amerikai válogatott, azaz támadólag lép majd fel a számos fiatal tehetséget soraiban tudó riválissal szemben.

"Elég magabiztosak vagyunk, hogy legyőzzük őket. Persze tudjuk, hogy ehhez a teljesítőképességünk határáig el kell mennünk" - jelentette ki a szakvezető, akinek együttese az egyik legnehezebb négyesből jutott tovább, a legutóbb bronzérmes németek mögött, de a négy éve nyolcaddöntős portugálok és a negyeddöntős ghánaiak előtt végzett csoportjában gyors passzos játékának és kiváló fizikai állapotnak köszönhetően.

Kollégája, Marc Wilmots megfogalmazása szerint háborúra készülnek, mivel fizikálisan nagyon erősek az amerikaiak. A belgákat ért kritikákat, mely szerint a százszázalékos teljesítményük ellenére nem játszanak jól, visszautasította.

"Mit jelent, hogy szépen játszani? Minden meccset a taktikai küzdelem és a fizikai állóképesség jellemez, de a végén csak az eredmény számít, teljesen mindegy, milyen stílussal nyer egy csapat" - mondta Wilmots, aki három játékosára sem számíthat, ugyanis Steven Defour eltiltott, míg Laurent Ciman és Anthony Vanden Borre sérült.

A két gárda eddig ötször találkozott egymással, négyszer belga, egyszer amerikai siker született, de utóbbi még 1930-ban történt. A legutóbbi összecsapást tavaly májusban rendezték, akkor az európai válogatott 4-2-re nyert Clevelandben.

Az innen továbbjutó csapat a Argentína - Svájc párharc győztesével találkozik a negyeddöntőben. Addig is ne feletsd el és tippelj vébéjátékunkon, amelyen egy magyarországi wellness-kirándulást nyerhetsz!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: