2015-06-28 09:10:31• hírek • Szatmár.ro

A batizi Bezsera Patrícia a megye legszebb lánya

Nem volt könnyű helyzetben a Popa Zsolt divattervező vezette zsűri, hiszen a Szatmár Megye Szépe versenyre benevezett kilenc lány közül egyik szebb volt, mint a másik - a korona idén is egy batizi  lány fejére került, akárcsak tavaly.

A versenyzők, azaz a 16 éves, felsőhomoródi Hoban Diana, a 16 éves, ráksai Betea Lacramioara, a 17 éves, túrterebestelepi Pavel Cezara, a 17 éves, szatmérnémeti Cacoveanu Alexandra, a 16 éves, szintén ráksai Tiplea Florica, a 18 éves, szatmárnémeti Modoc Adina, a 21 éves, kismajtényi Vancea Gerorgiana, a 15 éves, vetési Bodnár Brigitta és a 16 éves, batizi Bezsera Patrícia előbb a településük népviseletébe öltözve vonultak végig a zsűri és az új főteret szép számban megtöltő kíváncsiskodók-szurkolók előtt, majd egyszerű fekete ruhában, végül pedig estélyi ruhában. S a szépségversenyek szabályainak értelmében nem csak a szép mosolyok, csinos lábak, jó frizurák és sminkek versenye zajlott, hanem a tudásé, az általános műveltségé is.

Ugyanis a lányoknak Adriana Tivadar műsorvezető egy-egy kérdésére is válaszolniuk kellett és a kérdések igencsak változatosra sikeredtek -  volt versenyző, akinek „csak” Szatmárnémeti három túristalátványosságát kellett megneveznie, másnak azt kellett elmagyaráznia, honnan ered szülőfaluja megnevezése, vagy éppen milyen érvekkel győzne meg egy más régióban lakót arról, hogy mindenképp Szatmár megyébe kiránduljon.

A verseny során két népes szurkolótábor, jelképesen két település, vitte a primet, akik hangerőt nem kímélve bíztatták a batizi Bezsera Patríciát és a vetési Bodnár Brigittát – aki ugyan hivatalosan nem nyert, de a színpadról levonulva nagyobb ovációt és több virágcsokrott kapott, mint a királynő és udvarhölgyei. Rövid tanakodás után a Popa Zsolt, Codrea Cristina, Varga Monica, Cadar Larisa, Alena Ignatescu és Zita Pop divattervezők és Balogh Bettina, a tavalyi Szatmár Megye Szépe alkotta zsűri meghozta döntését: az Alexandra Catargiu népművész készítette korona a batizi Bezsera Patrícia fejére került, első udvarhölgye a ráksai Betea Lacramioara, második udvarhölgye pedig a túrterebestelepi Pavel Cezara lett. A díjakat Adrian Stef megyei tanácselnök és Balogh Bettina adta át a lányoknak.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: